„Fugiți sau muriți” – li s-a spus locuitorilor din Florida, în timp ce uraganul Milton se îndreaptă cu rafale de vânt de 280 de km/h spre orașul principal al statului

„Fugiți sau muriți” - li s-a spus locuitorilor din Florida, în timp ce uraganul Milton se îndreaptă cu rafale de vânt de 280 de km/h spre orașul principal al statului
Sursă foto: Hepta/Photo by Travis Long/The News & Observer/TNS/ABACAPRESS.COM

Locuitorii din Florida au fost avertizați că vor muri dacă nu fug din calea uraganului Milton, în timp ce uriașa furtună se îndreaptă spre coastă, pe fondul temerilor că ar putea provoca un dezastru complet.

Autoritățile se așteaptă ca uraganul să ajungă pe coasta SUA în noaptea de miercuri spre joi

Uraganul pare că se îndreaptă direct  spre Tampa, un oraș de coastă cu aproximativ 400.000 de locuitori despre care se crede că este deosebit de vulnerabil la orice fel de furtună. Aproximativ 3,3 milioane locuiesc în total, în oraș și suburbiile sale.

Tampa Bay, la jumătatea coastei de vest a Floridei, nu a fost lovit direct de un uragan major din 1921.
Milton vine după ce uraganul Helene a făcut ravagii în aceeași regiune în urmă cu mai puțin de două săptămâni, ucigând 12 persoane în zona Tampa și peste 200, în total, în SUA.

Milton, care se afla la nord de peninsula Yucatan din Mexic marți dimineață, este posibil să crească în dimensiune înainte de a ajunge pe coastă.

Primărița din Tampa i-a avertizat pe locuitori să părăsească zona înainte ca uraganul să ajungă pe uscat.
Jane Castor a spus: „Pot spune asta fără nicio dramatizare; dacă alegi să stai într-una dintre acele zone care trebuie să fie evacuate, vei muri”.

Meteorologii au avertizat că Milton ar putea aduce valuri de furtună pe mare de la 2,4 până la 3,6 metri, ceea ce duce la emiterea ordinelor de evacuare pentru comunitățile de pe plajă de-a lungul coastei Golfului.

Uraganul va provoca, de asemenea, ploi foarte abundente, care ar putea provoca inundații rapide.

Deja una dintre autostrăzile de evvacuare s-a blocat

Oficialii americani de la National Oceanic and Atmospheric Administration au declarat că uraganul „reprezintă o amenințare extrem de gravă pentru Florida și rezidenții sunt îndemnați să urmeze ordinele oficialilor locali”.

Cel mai puternic uragan înregistrat în Atlantic este Allen din 1980, care a atins viteze ale vântului de 190 km/h în timp ce se deplasa prin Caraibe și Golf înainte de a lovi Texas și Mexic.

Un flux constant de vehicule s-a îndreptat spre nord spre Florida Panhandle pe Interstate 75, autostrada principală din partea de vest a peninsulei, rezidenții respectând ordinele de evacuare.

Traficul a blocat benzile spre sud ale autostrăzii pe kilometri întregi, în timp ce alți rezidenți se îndreptau spre siguranța relativă a Fort Lauderdale și Miami, de cealaltă parte a statului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`