Cluburi din Superligă în pericol de depunctare. Ultimatumul FRF

Cluburi din Superligă în pericol de depunctare. Ultimatumul FRF
Foto: Pixabay

Cluburile din Superliga României trebuie să demonstreze că până la 15 octombrie au plătit sau au reeșalonat datoriile acumulate înainte de 30 iunie și scadente până pe 30 septembrie, altfel riscă inclusiv depunctarea, potrivit GSP.

În Superligă există cluburi care nu sunt cu obligațiile la zi

Sunt luate în calcul restanțele către bugetul de stat, către foști sau actuali angajați, dar și către alte cluburi. În campionatul României există cluburi care nu sunt la zi cu obligațiile.

Astfel, echipele în cauză caută soluții pentru a scăpa de penalizare.

Surse GSP de la mai multe cluburi din Superligă susțin că teama este mare pentru că se poate ajunge chiar și la o penalizare de trei puncte. Mai concret, fiecare criteriu neîndeplinit (bugetul de stat, angajați, alte cluburi) atrage după sine o depunctare de un punct.

Pericolul de depunctare nu se oprește aici

În 2024 vor mai fi și alte hopuri pentru cluburile din Superligă la acest capitol, întrucât Federația Română de Fotbal va avea și alte runde de monitorizare. În aceste condiții, dacă nu vor fi respectate condițiile financiare, depunctările s-ar putea materializa și lunile viitoare – sau se pot cumula cu eventualele sancțiuni din această lună.

Cel mai recent caz de acest gen a avut loc în decembrie 2022, când Hermannstadt pierdea nu mai puțin de nouă puncte și rata astfel lupta pentru play-off.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`