Zeci de persoane audiate și zeci de percheziții în Ilfov, Dâmbovița și București, într-un dosar de camătă și șantaj

Zeci de persoane audiate și zeci de percheziții în Ilfov, Dâmbovița și București, într-un dosar de camătă și șantaj
Foto: Pixabay

Autoritățile efectuează marți dimineață 37 de percheziții domiciliare în 34 de locații din București și din județele Ilfov și Dâmbovița, a anunțat Poliția Română într-un comunicat pentru Agerpres.

Zeci de percheziții în Ilfov, Dâmbovița și București

Perchezițiile sunt desfășurate de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov, sprijiniți de alte structuri cu atribuții pe linia poliției judiciare.

Dosarul penal este instrumentat la nivelul Poliției Otopeni, din cadrul IPJ Ilfov, sub supravegherea procurorului de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea.

Investigațiile le vizează pe 10 persoane bănuite de lovire sau alte violențe, camătă și șantaj.

Alte 30 de persoane vor fi conduse la sediul poliției pentru audieri.

Dosar de camătă și șantaj

Poliția Română a precizat că acțiunea a beneficiat de sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Ilfov, Grupării de Jandarmi Mobile Ploieşti, Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei şi Poliţia Capitalei, iar suportul de specialitate a fost oferit de către Direcţia de Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR.

În plus, operațiunea din Ilfov beneficiază de suport din partea IGAv din cadrul MAI.

Activitatea infracțională a fost documentată de polițiști, într-o anchetă pornită de la sesizarea unei persoane privind o posibilă agresiune, pe fondul neplăţii întregii dobânzi, la o sumă de bani.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`