Doi bărbați s-au pierdut în pădure când culegeau ciuperci: „Sunt urşi. Sunt periculoşi”

Doi bărbați s-au pierdut în pădure când culegeau ciuperci: „Sunt urşi. Sunt periculoşi”
Sursa foto: Shutterstock

Sezonul ciupercilor a început, iar mulți au plecat în căutarea lor prin păduri. De aceea, salvamontiștii le recomandă celor care se aventurează în păduri să își ia toate măsurile necesare pentru a nu se rătăci.

Autoritățile au plecat în căutarea bărbaților

Polițiștii s-au mobilizat masiv în căutarea a doi bărbați în pădurile din Bacău și Suceava, după ce rudele nu i-au mai găsit. Unul dintre bărbați, în vârstă de 84 de ani din comuna Gura Văii, județul Bacău, a plecat de dimineață spre pădurea din apropiere în căutare de ciuperci. Acesta fusese plecat timp de ore bune, iar cum își lăsase telefonul acasă, familia a început să îl caute, dar fără rezultat, conform Știrile ProTv. 

„El e totul pentru mine. El este tata, eu mamă nu am avut, de el am fost crescută”, a spus Angelica Postolache, fiica bătrânului. Rudele au cerut ajutorul autorităților, iar în zonă au fost trimiși salvamontiști, polițiști, jandarmi și pompieri.

„Sunt urşi. Sunt periculoşi mai ales că a fost ploaie şi le e foame”, a spus un vecin. „Sunt nepot şi mergem să ajutăm la căutări. Luăm pădurea la picior încercăm tot posibilul”, a spus nepotul bătrânului.

Căutările au fost dificile din cauza terenului accidentat

„Suntem 4 salatori montani, avem o echipă canină şi o dronă cu termoviziune. Până la acest moment niciun fel de semn. Am căutat cu dronă la poalele muntelui, după care echipa cu unitate canină s-a mobilizat şi căutăm amănunţit în creastă”,a spus Neculai Buţan, salvamont Bacău.

După cinci ore de căutări, bătrânul a fost găsit de o echipă de polițiștii criminaliști și de un câine special antrenat pentru astfel de misiuni. Bărbatul se afla la șapte kilometri de casă, obosit și înfometat, dar teafăr.

O situație similară s-a petrecut în Suceava

Și în Suceava a avut loc un caz similar. Un bărbat de 59 de ani, plecat în pădure pentru a culege ciuperci, nu a mai fost găsit de către soția lui. Aceasta a sunat la 112 spunând că telefonul omului este închis și nu știe unde s-ar putea afla.

Mai multe echipaje de jandarmi au ajuns la fața locului, iar după trei ore, bărbatul, care s-ar fi rătăcit în pădure, a fost găsit nevătămat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
17:08 - Ciprian Dobre (PNL): Niciodată nu vom face un asemenea act, în care noi să introducem o moțiune de cenzură în Parlamentul României împotriva unui guvern din care noi facem parte (VIDEO)
17:06 - Buzău: 20 de persoane au ajuns la spital după ce au consumat ciuperci cumpărate de pe marginea drumului
17:05 - Câștigătorii premiului Nobel pentru Fizică 2024. Pentru ce invenții au fost acordate
16:49 - Silvia Dinică, despre decizia controversată a CCR care o vizează pe Șoșoacă: „Este un abuz” (VIDEO)
16:37 - Gabriel Zetea, reacție la declarațiile lui Nicolae Ciucă privind coaliția PSD-PNL: Asta spune într-un joc electoral, pentru că pentru domnia sa, în acest moment, contează exclusiv procentele pe care le poate avea în campania electorală (VIDEO)
16:31 - Daniel Fenechiu (PNL), despre moțiunea de cenzură a USR: „Să nu ne pună în situații pe care să încerce să le exploateze politic împotriva noastră”
16:30 - Reguli noi pentru zboruri. Se modifică politica bagajelor
16:26 - Gestul extrem făcut de o femeie, după ce a aflat că soțul său decedat o înșelase de mai multe ori. Ce a a găsit aceasta în calculatorul bărbatului
16:24 - Newsweek: Vom trăi sau nu până la 150 de ani în viitor? Ce spun cercetătorii despre speranța de viață
16:06 - Sorin Grindeanu: Ciucă al nostru nu se dezminte! După o luptă acerbă de 3 minute cu limba română, ne anunță că pleacă, dar rămâne. Se dă cu un pas mai aproape de oala cu fasole… să o păzească!