A scăzut dramatic speranţa de viaţă: Doar 5% dintre bărbaţi vor mai ajunge la 100 de ani: „Era creșterii rapide a speranței de viață a oamenilor s-a încheiat”

A scăzut dramatic speranţa de viaţă: Doar 5% dintre bărbaţi vor mai ajunge la 100 de ani: „Era creșterii rapide a speranței de viață a oamenilor s-a încheiat”
sursă foto: captură YT

Un nou studiu arată că speranţa de viaţă a scazut dramatic în ultimele trei decenii. Gerontologul Jay Olshansky, cel care a realizat studiul, alături de coautorii săi, au prezis încă din 1990 că noua generație de copii, în medie, vor trăi până la vârsta de 85 de ani – doar 1% până la 5% ar putea supraviețui până la împlinirea a 100 de ani.

Oamenii de știință au crezut că progresele din medicină vor duce la o creștere a speranței de viață

„În 1990, am prezis că creșterile speranței de viață vor încetini, iar intervențiile medicale vor avea un efect din ce în ce mai mic asupra speranței de viață”, a spus Olshansky, profesor de epidemiologie și biostatistică. la Școala de Sănătate Publică de la Universitatea Illinois din Chicago.

„Mulți oameni nu au fost de acord cu noi. Ei au spus: „Nu, nu, NU!’ Progresele în tehnologiile medicale și de extindere a vieții se vor accelera și vor trage speranța de viață odată cu ele”, a spus el.

34 de ani mai târziu, Olshansky spune că el și coautorii săi și-au dovedit punctul de vedere. Analiza lor asupra datelor privind durata de viață din Australia, Franța, Hong Kong, Italia, Japonia, Coreea de Sud, Spania, Suedia, Elveția și Statele Unite ale Americii a fost publicată luni în revista Nature Aging.

În general, copiii de sex feminin născuți în 2019 în aceste locuri au șanse de 5,1% să împlinească vârsta de 100 de ani, arată studiul. Există o șansă de doar 1,8% pentru bărbați.

„Am așteptat 30 de ani pentru a ne testa ipoteza. Am arătat că era creșterii rapide a speranței de viață a oamenilor s-a încheiat, așa cum am prezis”, a spus Olshansky, într-un interviu CNN.

„Vreau să mă asigur totuși că acest lucru este interpretat corect”, a adăugat el. „Încă mai câștigăm ani la speranța de viață, dar asta se întâmplă într-un ritm din ce în ce mai lent, mai greu decât în ​​deceniile precedente.”

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
17:08 - Ciprian Dobre (PNL): Niciodată nu vom face un asemenea act, în care noi să introducem o moțiune de cenzură în Parlamentul României împotriva unui guvern din care noi facem parte (VIDEO)
17:06 - Buzău: 20 de persoane au ajuns la spital după ce au consumat ciuperci cumpărate de pe marginea drumului
17:05 - Câștigătorii premiului Nobel pentru Fizică 2024. Pentru ce invenții au fost acordate
16:49 - Silvia Dinică, despre decizia controversată a CCR care o vizează pe Șoșoacă: „Este un abuz” (VIDEO)
16:37 - Gabriel Zetea, reacție la declarațiile lui Nicolae Ciucă privind coaliția PSD-PNL: Asta spune într-un joc electoral, pentru că pentru domnia sa, în acest moment, contează exclusiv procentele pe care le poate avea în campania electorală (VIDEO)
16:31 - Daniel Fenechiu (PNL), despre moțiunea de cenzură a USR: „Să nu ne pună în situații pe care să încerce să le exploateze politic împotriva noastră”
16:30 - Reguli noi pentru zboruri. Se modifică politica bagajelor
16:26 - Gestul extrem făcut de o femeie, după ce a aflat că soțul său decedat o înșelase de mai multe ori. Ce a a găsit aceasta în calculatorul bărbatului
16:24 - Newsweek: Vom trăi sau nu până la 150 de ani în viitor? Ce spun cercetătorii despre speranța de viață
16:06 - Sorin Grindeanu: Ciucă al nostru nu se dezminte! După o luptă acerbă de 3 minute cu limba română, ne anunță că pleacă, dar rămâne. Se dă cu un pas mai aproape de oala cu fasole… să o păzească!