Localnici revoltați după ce o familie a chinuit câinii captivi. „Nu îi oprește nimeni”

Localnici revoltați după ce o familie a chinuit câinii captivi. „Nu îi oprește nimeni”
Foto: Protectia Animalelor CJ Ilfov / Facebook

Localnicii dintr-un sat din Iași sunt sătui de problema câinilor chinuiți ai vecinilor lor și au sesizat autoritățile legat de torturile la care sunt supuse animalele deținute de o familie din localitate.

Ce a pățit câinele

Totul s-a întâmplat în satul Bădeni din comuna Scobinți, în urmă cu câteva zile. Localnicii au observat problema cu mai mult timp în urmă. Câinii erau ținuți în condiții improprii, iar, de curând, unul dintre ei era legat la gât cu o bucată de rafie sintetică ce i-a tăia pielea. După ce a văzut această imagine, un localnic nu s-a mai putut abține și a anunțat autoritățile în speranța că vor interveni, conform Adevărul.

„Nu se opresc din a chinui animalele. În fiecare an, este la fel, poate așa se vor opri și ei. (…). Țin animalele în condiții groaznice, le leagă de când sunt pui. I-am rugat împreună cu vecinii să se oprească, dar nu vor să înțeleagă (…). Țin câinii legați cu ață, era tăiat la gât unul, nu le dau mâncare cu zilele, am început să le dau eu câte ceva din milă. Este incredibil ce se întâmplă și nu îi oprește nimeni”, spune un localnic din satul Bădeni.

Câinii au fost luați de o asociație, iar stăpânul a fost verificat de polițiști.

Ce trebuie să facă stăpânii

Stăpânii animalelor sunt obligați să le asigure hrana, un adăpost, îngrijire, apă, posibilitatea de a se mișca și asistență medicală. Aceștia nu au voie să fie cruzi față de animale, nu au voie să le supună la eforturi inutile și că se comporte brutal cu ele.

Reamintim că, în urmă cu câțiva ani, patru câini au fost găsiți, pe o stradă din Iași, fiind acoperiți de smoală.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`