România trimite ajutoare în Bosnia Herțegovina. Țara se confruntă cu inundații și alunecări de teren

România trimite ajutoare în Bosnia Herțegovina. Țara se confruntă cu inundații și alunecări de teren
Foto: Pixabay.com

România va trimite ajutoare în Bosnia Herțegovina în contextul în care țara se confruntă cu inundații și alunecări de teren.

Ajutor de la România pentru Bosnia Herțegovina

România a trimis produse de cazarmament ale rezervelor de stat, spre exemplu, corturi, paturi, saltele, pentru a veni în sprijinul persoanelor care au nevoie de cazare. Transportul bunurilor se va realiza pe cale terestră, conform Adevărul.

„Hotărârea în acest sens a fost luată în Comitetul Național pentru Situații de Urgență, convocat de premierul Marcel Ciolacu în data de 6 octombrie 2024, la propunerea Departamentului pentru Situații de Urgență. Transportul bunurilor se realizează pe cale terestră cu sprijinul logistic al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. România se alătură astfel statelor membre ale Mecanismului European de Protecție Civilă care au răspuns apelului lansat prin trimiterea de echipe de intervenție și ajutor umanitar”, a precizat biroul de presă al Guvernului României.

Cel puțin 21 de decedați

Bosnia Herțegovina a fost lovită de inundații și alunecări de teren, în urma cărora cel puțin 21 persoane au decedat și alte câteza zeci au fost date dispărute în zona Jablanica, la 70 de kilometric de Sarajevo. Inundațiile au venit după o vară extrem de secetoasă, în care mai multe râuri și lacuri au secat, iar agricultura și aprovizionarea cu apă a zonelor urbane din Balcani și din Europa a fost foarte afectată.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`