Nicolae Ciucă: Coaliția de guvernare cu PSD se oprește aici / Rămânem în executiv doar pentru a împiedica escaladarea completă a abuzurilor pe care le pot realiza pentru a câștiga alegerile (VIDEO)

Nicolae Ciucă: Coaliția de guvernare cu PSD se oprește aici / Rămânem în executiv doar pentru a împiedica escaladarea completă a abuzurilor pe care le pot realiza pentru a câștiga alegerile (VIDEO)
Nicolae Ciucă, liderul PNL. Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Nicolae Ciucă anunță într-un clip publicat pe Facebook că se oprește continuarea coaliției de guvernare cu PSD. Cu toate acestea, PNL nu va părăsi cu guvernarea „doar pentru a împiedica escaladarea completă a abuzurilor pe care le pot realiza pentru a câștiga alegerile”.

În exclusivitate pentru B1 TV, Nicolae Ciucă a spus luni seara că s-a încheiat dialogul politic cu PSD și a explicat ce înseamnă această „pauză operativă”.

Nicolae Ciucă anunță oprirea coaliției de guvernare

Nicolae Ciucă a mai precizat în clipul video de pe Facebook că decizia CCR privind eliminarea din cursa prezidențială a Dianei Șoșoacă indică dorința PSD de a acapara toată puterea. Nicolae Ciucă a mai spus că PSD „are în ADN-ul său abuzul de putere și comportamentul de partid-stat”.

„Dragi români, încă o dată, nu comentez decizia CCR, dar consecințele ultimei decizii pun un mare semn de întrebare privind democrația din România. Pentru prima dată în istoria României o majoritate de cinci judecători din care patru numiți de PSD a decis că cineva nu poate candida. Practic, a fost eliminat la masa verde un adversar politic. Acest lucru mă preocupă pe mine și cred că pe orice cetățean care vrea ca România să rămână un stat democratic. Nu mă preocupă dacă PSD se bucură de eliminarea unui competitor politic, ci că ar putea face lucruri de neimaginat pentru că PSD are în ADN-ul său abuzul de putere și comportamentul de partid-stat”.

Nicolae Ciucă a mai precizat că se va asigura că România nu va intra total pe mâna PSD:

„Astăzi elimină un candidat, mâine altul, poimâine închid instituții de presă, iar în final subordonează politic tot statul român. Mă voi asigura că acest lucru nu se va întâmpla și România nu va intra total pe mâna PSD. Este o datorie de onoare și credință față de țara noastră. Coaliția de guvernare cu PSD se oprește aici. Rămânem în executiv doar pentru a împiedica escaladarea completă a abuzurilor pe care le pot realiza pentru a câștiga alegerile”.

Pe de altă parte, Nicolae Ciucă a spus că ar fi iresponsabil ca PNL să părăasească guvernarea:

„Sigur că PSD și-ar dori să guverneze singur în următoarea perioadă pentru a reintroduce cota progresivă, pentru a subordona justiția și instituțiile statului, pentru a direcționa resursele financiare ale bugetului în acțiuni populiste și către lientela de partid. Acest lucru nu s eva întâmpla. Ar fi complet iresponsabil din partea noastră să părăsim terenul de luptă și să îi lăsăm să înainteze pe direcția pe care au luat-o”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`