Debitul Dunării la intrarea în țară va crește în următoarele cinci zile. Va atinge un nivel periculos

Debitul Dunării la intrarea în țară va crește în următoarele cinci zile. Va atinge un nivel periculos
Dunarea/ Sursa foto: Pixabay

Debitul Dunării la intrarea în țară va fi în creștere în primele cinci zile ale acestei săptămâni și va urca până la valoarea de 7400 mc/s, apoi va scădea până la 7300 mc/s, fiind sub media multianuală a lunii octombrie 3850 mc/s.

Dunărea va crește

În aval de Porțile de Fier debitele vor fi în creștere, în perioada 7-14 octombrie, la Gruia și pe sectorul Brăila-Tulcea, apoi va fi în scădere pe sectorul Calafat-Vadu Oii, iar în a doua parte a intervalului, debitele vor fi în creștere pe sectorul Gruia-Giurgiu și în scădere pe sectorul Oltenița-Tulcea, a informat Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), conform Adevărul.

În ultimele 24 de ore, debitul la intrarea în țară a fost staționar, având valoarea de 6800 mc/s. În aval de Porțile de Fier debitele au fost în scădere pe sectorul Gruia-Giurgiu și în creștere pe sectorul Călărași-Tulcea.

Pe râuri, debitele medii zilnice vor fi în scădere, cu excepția celor din sudul României, unde vor fi relative staționare. Și pe unele râuri mici este posibil să crească debitele.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`