O familie a ajuns la spital după ce s-a intoxicat cu ciuperci otrăvitoare. Din ce în ce mai mulți oameni ajung în astfel de situații

O familie a ajuns la spital după ce s-a intoxicat cu ciuperci otrăvitoare. Din ce în ce mai mulți oameni ajung în astfel de situații
Sursa Foto: Freepik

A început sezonul ciupercilor, iar tot mai multe cazuri de intoxicații apar. Oamenii care culeg ciupercile din pădure nu știu să le deosebească pe cele otrăvitoare de cele comestibile. Ultimul caz de acest fel a fost al unei familii din Botoșani.

Doi copii și părinții lor au ajuns la spital

O familie cu doi copii a ajuns de urgență la spitalul din Botoșani, în urma unei intoxicații cu ciuperci otrăvitoare. Starea membrilor familiei era destul de gravă când au ajuns la centrul medical, însă aceasta a fost ameliorată după ce au primit tratament adecvat, conform observatornews.ro. 

Familia formată din doi copii și părinții lor au mâncar ciuperci culese din pădure. Acest caz nu este unic, deoarece în aceste zile, doar în județul Botoșani s-au înregistrat 15 cazuri de intoxicație cu ciuperci.

Și în Iași au existat cinci cazuri în acest weekend. Persoanele intoxicate au precizat că au consumat ciuperci pe care le-au cules singuri din pădure, le-au cumpărat din piață sau le-au primit de la alte persoane care le-au luat din pădure, spunând că știu exact ce culeg.

Ce recomandă medicii

Medicii ne recomandă să nu mergem la cules de ciuperci și să nu cumpărăm de la persoane de care nu suntem siguri că știu ce au cules, chiar dacă sunt indivizi care pot distinge ciupercile toxice de cele bune. Se întâmpă de foarte multe ori să fie confundate sau unele ciuperci să fie compromise pentru că au stat lângă cele care sunt otrăvitoare.

În cazul familiei din Botoșani nu este vorba, din fericire, de un deces, dar multe astfel de ciuperci pot fi periculoase și pot da stări grave de sănătate care pot duce la deces.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`