Incendiu și explozii la cel mai mare terminal petrolier din Crimeea. Armata Ucrainei susține că l-a lovit cu drone (FOTO, VIDEO)

Incendiu și explozii la cel mai mare terminal petrolier din Crimeea. Armata Ucrainei susține că l-a lovit cu drone (FOTO, VIDEO)
Militari ucraineni fotografiați pe 1 iulie 2023 în zona Donețk. Sursa: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Un incendiu a izbucnit la un depozit de combustibil din Feodosia, Crimeea, în urma unui atac ucrainean cu drone, raportează canalele rusești de Telegram, potrivit RFE/RL.

Cel mai mare terminal petrolier din Crimeea, lovit de drone ale Ucrainei

Localnicii au raportat explozii puternice luni dimineața, iar apoi a izbucnit un incendiu. Un oficial instalat de Rusia în peninsula ocupată ilegal în 2014 a confirmat că depozitul a fost cuprins de flăcări, fără să menționeze atacul cu drone.

„Terminalul Feodosia este cel mai mare din Crimeea în ceea ce privește transbordarea produselor petroliere, care au fost utilizate, printre altele, pentru a satisface nevoile armatei ruse de ocupație”, a declarat armata ucraineană într-o declarație pe Telegram.

Oleg Kryuchkov, consilier al conducătorului instalat de ruși în Crimeea, a scris pe Telegram că nu există victime.

Ce spune Ministerul rus al apărării

Într-un comunicat separat, Ministerul rus al apărării spune că pe canalul său de Telegram că sistemele de apărare antiaeriană au doborât 21 de drone ucrainene în dimineața zilei de 7 octombrie – 12 în zona Crimeea, 6 în Kursk, iar restul în regiunile Belgorod, Bryansk și Voronezh.

Traficul rutier a fost restricționat temporar în zone din Feodosia, au anunțat oficialii instalați de Rusia în Crimeea ocupată, potrivit Reuters preluată de US News.

Pe parcursul războiului, dronele Ucrainei au lovit ținte din Crimeea și au avariat sau chiar distrus mai multe nave și șantiere navale din Sevastopol, Crimeea, dar și alte obiective.

De partea cealaltă, Moscova și-a folosit flota din Marea Neagră pentru a lansa lovituri cu rază lungă de acțiune asupra Ucrainei.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`