Compania aeriană Ryanair este cercetată privind ulilizarea recunoașterii faciale pentru verificarea clienților

Compania aeriană Ryanair este cercetată privind ulilizarea recunoașterii faciale pentru verificarea clienților
Sursa Foto: Hepta/Daniel Karmann/dpa

Autoritățile irlandeze efectueză o investigație la nivelul Uniunii Europene care vizează compania Ryanair, pentru a stabili dacă aceasta a utilizat tehnologia de recunoaștere facială pentru a verifica identitatea clienților care rezervau bilete de călătorie prin intermediul unor site-uri web terțe.

Ryanair este acuzată că a încălcat legea de confidențialitate a UE

Comisarul irlandez pentru protecţia datelor (DPC) a declarat că a primit o serie de plângeri de la clienții companiei aeriene cu privire la practica lor de a solicita verificări suplimentare atunci când se rezervă biletele de călătorie de la site-uri terţe sau de la agenţii de turism online (OTA), spre deosebire de rezervarea directă la Ryanair, conform bursa.ro. 

Compania aeriană irlandeză a transmis că această anchetă a fost concepută pentru a proteja clienții de la site-urile terțe și de la OTA, care ar fi putut transmite informații incorecte de contact și de plată ale clienților. Ryanair a mai transmis că pe site-ul propriu, verificarea suplimentară a clienților este necesară pentru a respecta cerințele de siguranță și securitate.

Cum pot evita pasagerii verificarea facială

Clienții companiei aeriene care își doresc să evite verificarea facială, pot face asta dacă se prezintă la aeroport cu cel puțin două ore înainte de plecare, ori trimițând în avans un formular și o poză a unui document de identitate (pașaport sau carte de identitate). Potrivit Ryanair, acest proces poate dura totuși șapte zile.

Aceste procedee nu mai sunt necesare atunci când rezervarea biletelor de călătorie se face de pe site-ul companiei aeriene, din aplicația pentru telefoane mobile sau printr-o OTA care a semnat acord comercial cu compania care garantează că biletele sunt rezervate direct cu compania aeriană.

Ryanair a semnat de la începutul anului 14 astfel de acorduri și a declarat că procesele sale biometrice și non-biometrice sunt pe deplin conforme cu întregul regulament al UE privind protecţia datelor (GDPR).

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
12:25 - Împrumuturile statului, aproape de record. Septembrie, una dintre lunile cu cele mai mari împrumuturi din an
12:23 - Adina Săniuță: CCR nu este un organism de la colțul străzii, nu poate să spună că face niște greșeli și după aceea le repară. Ceea ce s-a întâmplat acum este clar un joc al clanului PSD și chiar și PNL (VIDEO)
12:22 - LeBron și fiul său, Bronny James, au făcut istorie în NBA, fiind primul duo tată-fiu care a jucat în aceeași echipă
12:15 - Prin ce a putut să treacă un român după ce a lăsat o recenzie negativă la un hotel din Grecia: „Mă trezesc azi cu mail de la avocatul hotelului”
12:07 - Kazahstanul a aprobat un plan de construire a primei sale centrale nucleare, printr-un referendum. Cetățenii și-au depășit spaima cu privire la expunerea la radiații
11:54 - Alternativa lui ÎPS Teodosie pentru românii care merg la sală: „Nu există exercițiu fizic mai binefăcător și mai complet”
11:48 - Bruxelles a dat o nouă lege privind mașinile diesel. Măsura a fost adoptată după ce mai multe state au adus în discuție interzicerea lor
11:39 - Nobel 2024: Cercetarea cancerului, medicamentele cardiovasculare, microscopul la scară atomică, scriitoarea chineză Can Xue și agenția UNRWA pentru palestiniei printre candidații preferați pentru premii
11:36 - Gabriel Zetea: PSD n-are absolut nicio implicare în deciziile CCR. Judecătorii au fost votați și de PSD, dar și de PNL / PNL și USR s-au transformat în cei mai mari susținători ai Dianei Șoșoacă. O lipsă de maturitate (VIDEO)
11:13 - Cum s-a ales un tânăr de 22 de ani cu dosar penal? Acesta a comis o ilegalitate la pescuit