Ionuț Stroe, despre cazul Diana Șoșoacă: Publicarea motivării CCR este crucială pentru a nu ajunge pe un tărâm al procedurilor nedemocratice (VIDEO)

Ionuț Stroe, despre cazul Diana Șoșoacă: Publicarea motivării CCR este crucială pentru a nu ajunge pe un tărâm al procedurilor nedemocratice (VIDEO)
Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL. Sursa foto: Ionuț Stroe / Facebook

Deputatul Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a comentat cazul Diana Șoșoacă, duminică, la Talk B1 cu Gabriela Mihai, și a avertizat că „publicarea motivării Curții Constituționale în acest moment este crucială pentru a nu ajunge pe un tărâm al procedurilor nedemocratice”.

Ionuț Stroe (PNL), pe B1 TV, despre decizia CCR cu privire la candidatura Dianei Șoșoacă

„În mod evident că publicarea motivării Curții Constituționale în acest moment este crucială. Este crucială pentru a nu ajunge pe un tărâm al procedurilor nedemocratice, pentru a nu ajunge într-o situație necunoscută, fără precedent până acum, în care în mod evident se pot face foarte multe speculații. Pentru că putem interpreta acest gest ca o limitare a unui drept constituțional al unora dintre candidați în a intra în această cursă”, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL.

„Din punctul de vedere tehnic, ceea ce știam până în momentul de față, era că Curtea Constituțională se pronunță asupra unor hotărâri ale Biroului Electoral Central cu referire la condiții legale, proceduri, dosar de candidatură, semnături, chestiuni care țin, evident, de o anumită parte procedurală. Pe când, din punctul meu de vedere, în acest moment, ideea că CCR s-ar putea pronunța pe fond asupra opiniilor sau activității politice a unor candidați, limitând în acest fel și pronunțându-se asupra oportunității programului politic sau activității acestor oameni, este extrem de periculos și ne duce, din păcate, într-o situație în care inclusiv corectitudinea procesului democratic poate fi afectată în mod arbitrar de o decizie a Curții Constituționale”, a adăugat liberalul.

„Atenție foarte mare, aici Curtea este chemată să se pronunțe asupra unor decizii ale Biroului Electoral Central. Ea, practic, în comunicarea publică admite cele două contestații care s-au făcut, care în mod evident vizează proceduri, în niciun caz, probabil, viziune, program politic, idei, lucruri care țin de ceea ce spune un candidat, le admite pe cele două și în mod evident respinge decizia Biroului Electoral de înregistrare a acestei candidaturi (…). PSD, evident, jubilează, zâmbește unor gânduri că ar putea face o finală prezidențială cu Simion în turul 2”, a continuat el.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:27 - 11 victime după un accident violent între un microbuz și un autoturism, în Bihor
23:01 - A venit momentul pentru o încetare a focului în Gaza și Liban, i-a spus Macron lui Netanyahu după tensiunile recente. Ce i-a răspuns premierul israelian
22:36 - Rareș Bogdan: Numai poporul este îndreptățit să judece dacă o persoană poate deveni sau nu președinte. Nu CCR-ul dominat de magistrați „garantați de PSD”
22:26 - Cristina Prună: Decizia CCR riscă să pună în pericol democrația. Îl favorizează tocmai pe Marcel Ciolacu, care își dorește un adversar precum George Simion în turul 2 (VIDEO)
21:57 - Lucian Romașcanu: PNL atacă fără să se gândească foarte mult, ci doar din scopuri electorale, o instituție fundamentală a statului / Cea mai câștigată este Elena Lasconi. Simion se pare că nu poate beneficia de voturile Dianei Șoșoacă (VIDEO)
21:09 - Bărbat transportat la spital după ce a căzut într-un canal tehnologic din București
20:45 - Ludovic Orban: Nu fac parte dintre aceia care să jelească scoaterea din cursă a Dianei Șoșoacă. Este principala goarnă a propagandei rusești și face servicii regimului criminal Putin (VIDEO)
20:23 - Biroul Electoral Central a respins candidatura Dianei Șoșoacă pentru prezidențiale / Eurodeputata depusese un nou dosar după decizia Curții Constituționale
20:05 - Cristina Neagu este oficial cea mai bună marcatoare din istoria Ligii Campionilor. Victorie dramatică pentru CSM în Polivalentă
19:45 - Mircea Geoană: Pentru asta m-am întors în politică, pentru a aduce o schimbare adevărată în țara mea și în țara noastră