Nicușor Dan: Eu acest zvon l-am auzit de două-trei luni, că Diana Șoșoacă nu o să candideze

Nicușor Dan: Eu acest zvon l-am auzit de două-trei luni, că Diana Șoșoacă nu o să candideze
Nicușor Dan, primarul general al Capitalei. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a comentat situația de scena politică, la Observator, și a dezvăluit că auzise „de două-trei luni” un „zvon” că „Diana Șoșoacă nu o să candideze”.

Nicușor Dan: Eu acest zvon l-am auzit de două-trei luni

Primarul Capitalei spune că auzise „de două-trei luni” că eurodeputata nu va candida la prezidențiale.

„O să vedem motivarea, recunosc că nu știu subtilitățile astea, la prima vedere e un pic ciudat ca cineva care poate să candideze la europarlamentare să nu poată să candideze la alegerile prezidențiale. O să vedem toate mecanismele juridice. Din punct de vedere politic eu acest zvon l-am auzit de două-trei luni, că Diana Șoșoacă nu o să candideze, dar nu cu Curtea Constituțională, că nu o să facă semnăturile, că o să i se conteste semnăturile și Biroul Electoral o să respingă…”, a declarat Nicușor Dan.

Candidatura Dianei Șoșoacă, anulată de CCR

CCR a anunțat, sâmbătă, că în urma deliberărilor, cu majoritate de voturi, „a admis contestațiile formulate de doamna Amalia Bellantoni și domnul Mihai Gheorghe Ursa şi a anulat Decizia Biroului Electoral Central nr.18/D din 3 octombrie 2024 privind înregistrarea candidaturii și a semnului electoral ale doamnei Diana Iovanovici-Șoșoacă la alegerile pentru Președintele României din anul 2024”.

Tot sâmbătă, ulterior deciziei CCR, Diana Șoșoacă și-a depus un nou dosar de candidatură la Biroul Electoral Central.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:33 - Ionuț Stroe, despre cazul Diana Șoșoacă: Publicarea motivării CCR este crucială pentru a nu ajunge pe un tărâm al procedurilor nedemocratice (VIDEO)
21:09 - Bărbat transportat la spital după ce a căzut într-un canal tehnologic din București
20:45 - Ludovic Orban: Nu fac parte dintre aceia care să jelească scoaterea din cursă a Dianei Șoșoacă. Este principala goarnă a propagandei rusești și face servicii regimului criminal Putin (VIDEO)
20:23 - Biroul Electoral Central a respins candidatura Dianei Șoșoacă pentru prezidențiale / Eurodeputata depusese un nou dosar după decizia Curții Constituționale
20:05 - Cristina Neagu este oficial cea mai bună marcatoare din istoria Ligii Campionilor. Victorie dramatică pentru CSM în Polivalentă
19:45 - Mircea Geoană: Pentru asta m-am întors în politică, pentru a aduce o schimbare adevărată în țara mea și în țara noastră
19:38 - Alexandru Muraru: Mihai Tudose demonstrează că nu înțelege nici legislația, nici principiile democratice. Esența jocului PSD este să cenzureze candidații incomozi prin metode putiniste
19:19 - Mașină lovită de tren în județul Buzău. Un bărbat a murit, iar o femeie a fost rănită grav
18:55 - Augustin Zegrean, după decizia CCR de a anula candidatura Dianei Șoșoacă: Habar n-am ce a încălcat, știu doar că și la BEC sunt cinci judecători de la Curtea Supremă, care au spus că poate să candideze (VIDEO)
18:30 - „360 de grade”, cu Alina Bădic. Persoanele care au un potențial foarte mare în aceste zile (VIDEO)