Sorin Grindeanu: Decizia CCR în cazul candidaturii Dianei Șoșoacă trebuie să aibă o motivare juridică extrem de clară. Unii lideri politici folosesc pretextul pentru a se poziționa electoral

Sorin Grindeanu: Decizia CCR în cazul candidaturii Dianei Șoșoacă trebuie să aibă o motivare juridică extrem de clară. Unii lideri politici folosesc pretextul pentru a se poziționa electoral
Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și prim-vicepreședintele PSD. Sursa foto: Sorin Grindeanu / Facebook
Sorin Grindeanu a publicat duminică un mesaj în care solicită o motivare juridică clară din partea Curții Constituționale pentru decizia privind respingerea candidatura Dianei Șoșoacă.

„Decizia CCR în cazul candidaturii Dianei Șoșoacă trebuie să aibă o motivare juridică extrem de clară pentru ca opinia publică să o înțeleagă pe deplin!”, a transmis Grindenu într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook.

În acest context, Ministrul Transporturilor a criticat și exploatarea situației de către unii lideri politici pentru avantaje electorale, evidențiind că aceste reacții nu sunt motivate de interesul public, ci de cel personal.
„Reacțiile unor lideri politici, care vor să folosească acest pretext pentru a se poziționa electoral, nu au vreo legătură cu interesul public, ci strict cu interesul personal”, afirmă Sorin Grideanu.
De asemenea, Grindeanu a lăudat capacitatea premierului Marcel Ciolacu de a menține o poziție echitabilă față de toți competitorii politici, chiar și în ciuda derapajelor Dianei Șoșoacă.
„Adevărul este că prim-ministrul Marcel Ciolacu a dovedit, în repetate rânduri, că înțelege foarte bine și respectă regulile democratice. O arată inclusiv faptul că, în contextul stabilirii datei alegerilor prezidențiale, s-a întâlnit și a discutat oficial cu Diana Șoșoacă, chiar dacă această conduită a atras un cor de fluierături, al tuturor celor care și astăzi văd tot felul de conspirații.
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a refuzat să scoată din jocul electoral, la alegerile din iunie, partidul condus de Diana Șoșoacă, așa cum cereau chiar aceiași lideri ai dreptei, care astăzi pretind că o apară, dar care se gândesc, de fapt, doar că i-ar putea prelua o parte din capitalul politic. Culmea, după ce Diana Șoșoacă a devenit europarlamentar, ei acuzau PSD și pe Marcel Ciolacu că au ajutat-o să intre în Parlamentul European”, explică ministrul Grindeanu.
Urmăriți B1TV.ro și pe
`