Donald Trump revine la Butler, pentru un nou miting în locația în care a supraviețuit tentativei de asasinat din iulie: „Îndeplinesc o promisiune”

Donald Trump revine la Butler, pentru un nou miting în locația în care a supraviețuit tentativei de asasinat din iulie: „Îndeplinesc o promisiune”
Donald Trump a fost vizat de o tentativă de asasinat pe 13 iulie 2024, la un eveniment de campanie din Butler, Pennsylvania. Sursa foto: Hepta.ro / Zuma Press / Carol Guzy

Donald Trump s-a întors sâmbătă la Butler, în Pennsylvania, în locația în care a supraviețuit unei tentative de asasinat în timpul unui miting electoral în luna iulie, și va susține un eveniment de campanie pe care aliații săi îl descriu drept un moment cheie cu doar o lună rămasă până la alegerile prezidențiale, potrivit CNN.

Donald Trump revine la Butler

Fostul președinte a descris deplasarea la Butler ca fiind o treabă neterminată. Orașul se află în ceea ce ar putea fi cel mai important „swing state” în ecuația cursei prezidențiale din Statele Unite.

„Am spus în acea zi în care am fost împușcat, am spus, `ne întoarcem, ne vom întoarce`. Și îndeplinesc o promisiune. Îndeplinesc, cu adevărat, o obligație”, a declarat al 45-lea președinte al Statelor Unite pentru NewsNation în această săptămână.

Cursa prezidențială s-a schimbat total față de momentul tentativei de asasinat

Deși locația este aceea, cursa prezidențială s-a schimbat dramatic față de momentul tentativei de asasinat din 13 iulie.

Presat de propriul partid după o dezbatere catastrofală cu Donald Trump, Joe Biden s-a retras din alegeri și i-a făcut loc Kamalei Harris, actuala vicepreședintă a administrației democrate de la Casa Albă, forțându-l pe rivalul său republican să adopte o strategie de campanie complet diferită.

Acum, cu exact o lună rămasă până la alegerile din 5 noiembrie, procesul electoral a început deja, prin votul anticipat, spoturile electorale fac înconjurul televiziunilor americane, iar cele două tabere se concentrează pe ecuația votului din state.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră