Cod galben de ploi: Jumătate din țară sub avertizare meteorologică

Cod galben de ploi: Jumătate din țară sub avertizare meteorologică
Foto: Pixabay

Administrația Națională de Meteorologie a emis sâmbătă o atenționare Cod galben de averse, care va fi valabilă până duminică la prânz în diverse regiuni din țară, inclusiv în Moldova, Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei, și sud-estul Transilvaniei. Se așteaptă ploi torențiale, însoțite izolat de descărcări electrice, intensificări ale vântului pe durate scurte și grindină. Cantitățile de apă pot ajunge la 20-30 l/mp și izolat peste 40-50 l/mp.

O informare de ploi moderate cantitativ este, de asemenea, în vigoare de sâmbătă, 5 octombrie, ora 10:00, până luni, 7 octombrie, ora 10:00. Ploile vor afecta majoritatea regiunilor țării, cu un accent deosebit duminică și în noaptea de duminică spre luni, mai ales în jumătatea estică a teritoriului.

În acest interval, vor fi averse însoțite pe arii restrânse de descărcări electrice. Se vor înregistra, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantități de apă de 15-25 l/mp, iar pe arii restrânse, peste 40-50 l/mp.

Cetățenii sunt sfătuiți să se informeze continuu despre condițiile meteorologice, să evite deplasările pe timp de furtună și să se adăpostească în locuri sigure în timpul descărcărilor electrice sau al intensificărilor de vânt.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`