Ciclonul Cassandra lovește România, după ce a făcut ravagii în Italia. Care vor fi zonele cele mai afectate din țara noastră (VIDEO)

Ciclonul Cassandra lovește România, după ce a făcut ravagii în Italia. Care vor fi zonele cele mai afectate din țara noastră (VIDEO)
Sursa foto: Freepik

Un adevărat ciclon ar putea lovi România, unul autentic de această dată, spun meteorologii. Furtuna denumită Cassandra este așteptată să lovească în această seară Grecia, după ce a făcut ravagii în Italia și în mai multe zone din Balcanii de vest.

Cât de tare va lovi Furtuna Cassandra

De duminică noaptea ar putea să ajungă și în România. Elena Mateescu, director general ANM, a dat mai multe detalii cu privire la această furtună și la ce fenomene să ne așteptăm.

“Vorbim de un front atmosferic, care va aborda și zona țării noastre, mai ales prin ceea ce ar putea să însemne ploile însemnate cantitativ, începând de vineri noaptea, când va fi în vigoare o primă avertizare meteorologică de Cod galben, până sâmbătă la ora 15:00, pentru sudul Banatului, vestul și nordul Olteniei, vestul și sud-vestul Transilvaniei, acolo unde cantitățile de apă vor înregistra valori de 20-30 L/m² izolat, peste 30-40 L/m².

Iar de sâmbătă, de la ora 15:00, până duminică la prânz, vorbim de jumătatea estică a țării, mai puțin Dobrogea, inclusiv Capitala, respectiv Moldova, cea mai mare parte a Munteniei, sud-estul Transilvaniei. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 20-30 L/m², izolat peste 40-50 L/m².

Iar primul mesaj meteorologic vizează, de altfel, intensificările de vânt până în această seară, la ora 21, de interes pentru zona Banatului, sudul Crișanei și Carpații Meridionali, având în vedere o probabilitate ridicată ca pe creste rafalele să depășească 70-80 km/h.

Din punct de vedere termic, dacă astăzi am consemnat valori apropiate de 29-30 de grade în sud, mâine contăm pe 16-18 ° în regiunile intracarpatice, cu 28-29 ° în sud-est.

Însă, duminică și luni, o scădere a regimului de temperaturi cu valori la scara întregii țări, între 10 până la 21-22 °”, a anunțat general ANM.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:11 - Aproape 80 de oameni au murit, după ce feribotul pe care se aflau s-a scufundat. Vasul cu o capacitate de 80 de persoane transporta 278
23:53 - Joe Biden spune că, în locul Israelului, ar evita să atace câmpurile petroliere din Iran: „M-aș gândi la alte alternative”
23:42 - Alimentul care, consumat în exces, afectează imunitatea și accelerează procesul de îmbătrânire. Specialiștii trag un semnal de alarmă
23:31 - Rusia urmează să îi scoată pe talibani de pe lista organizațiilor teroriste. Serghei Lavrov cere Occidentului să ridice restricțiile care îi vizează pe aceștia
23:09 - Autoutilitară cuprinsă de flăcări în municipiul Suceava. De la ce ar fi pornit incendiul
23:06 - Incident la un liceu din Arad. O profesoară a rămas inconștientă minute bune, după ce o bucată de tencuială i-a căzut în cap
22:44 - Oana Florea: PNL, un partener cu care s-a putut negocia punctual orice măsură și a existat comunicare până când Iohannis a început să își bage coada în coaliție. Viitorul lui job e mai important decât stabilitatea țării (VIDEO)
22:18 - Volodimir Zelenski s-a întâlnit cu soldații care luptă în regiunea Kursk a Rusiei. Președintele Ucrainei, în vizită în Sumî, regiune din zona de graniță (FOTO, VIDEO)
22:15 - Scandal monstru la Spitalul Colentina, din Capitală. Ce ar fi pățit un pacient internat acolo
21:58 - Cristina Prună (USR): Cred că asta îl vulnerabilizează pe Mircea Geoană! Trebuie să fie mai clar și să lămurească lucrurile acestea (VIDEO)