Un avion de vânătoare F-18 s-a prăbușit în nord-estul Spaniei. Armata a confirmat moartea pilotului

Un avion de vânătoare F-18 s-a prăbușit în nord-estul Spaniei. Armata a confirmat moartea pilotului
Foto simbol: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Forțele Aeriene ale Spaniei au confirmat, vineri, moartea unui pilot care s-a prăbușit cu un avion de vânătoare F-18 Hornet în apropierea orașului Teruel, transmite Reuters.

Avionul F-18 s-a prăbușit în nord-estul Spaniei

„Comunicăm cu regret că al nostru coleg locotenent-colonelul Pablo Estrada Martin a murit în accidentul F-18”, au postat forțele aeriene spaniole într-un mesaj pe X.

Armata spaniolă operează două tipuri de avioane de vânătoare, aeronava de fabricație americană F-18 Hornet și Eurofighter Typhoon. Regatul le-a trimis în România și în statele baltice pentru a ajuta la misiunile de poliție aeriană, menționează Reuters.

„Cele mai sincere condoleanțe familiei, prietenilor și colegilor victimei”, a declarat și Ministerul spaniol al apărării, potrivit AFP preluată de Barron`s.

Efectua un exercițiu militar

Avionul se afla într-un exercițiu alături de un alt F-18 Hornet și zbura la altitudine joasă când a avut loc accidentul, susțin jurnaliștii locali de la El Heraldo de Aragon.

Cele două aeronave decolaseră din baza Torrejon de Ardoz din proximitatea Madridului, a mai precizat publicația.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:11 - Aproape 80 de oameni au murit, după ce feribotul pe care se aflau s-a scufundat. Vasul cu o capacitate de 80 de persoane transporta 278
23:53 - Joe Biden spune că, în locul Israelului, ar evita să atace câmpurile petroliere din Iran: „M-aș gândi la alte alternative”
23:42 - Alimentul care, consumat în exces, afectează imunitatea și accelerează procesul de îmbătrânire. Specialiștii trag un semnal de alarmă
23:31 - Rusia urmează să îi scoată pe talibani de pe lista organizațiilor teroriste. Serghei Lavrov cere Occidentului să ridice restricțiile care îi vizează pe aceștia
23:09 - Autoutilitară cuprinsă de flăcări în municipiul Suceava. De la ce ar fi pornit incendiul
23:06 - Incident la un liceu din Arad. O profesoară a rămas inconștientă minute bune, după ce o bucată de tencuială i-a căzut în cap
22:44 - Oana Florea: PNL, un partener cu care s-a putut negocia punctual orice măsură și a existat comunicare până când Iohannis a început să își bage coada în coaliție. Viitorul lui job e mai important decât stabilitatea țării (VIDEO)
22:18 - Volodimir Zelenski s-a întâlnit cu soldații care luptă în regiunea Kursk a Rusiei. Președintele Ucrainei, în vizită în Sumî, regiune din zona de graniță (FOTO, VIDEO)
22:15 - Scandal monstru la Spitalul Colentina, din Capitală. Ce ar fi pățit un pacient internat acolo
21:58 - Cristina Prună (USR): Cred că asta îl vulnerabilizează pe Mircea Geoană! Trebuie să fie mai clar și să lămurească lucrurile acestea (VIDEO)