USR: Pesediștii galbeni care conduc PNL confirmă creșterea taxelor din România de anul viitor

USR: Pesediștii galbeni care conduc PNL confirmă creșterea taxelor din România de anul viitor
Deputatul USR Claudiu Năsui, fost ministru al Economiei. Sursa foto: Claudiu Năsui / Facebook

Pesediștii galbeni, în frunte cu prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan, confirmă creșterea taxelor din România de anul viitor.

„Am avertizat că după alegerile din acest an, dacă PSD rămâne la guvernare, vor continua să crească taxele, cu aprobarea actualilor șefi ai PNL. Ultimele declarațiile de la PNL confirmă că se discută creșterea TVA nu la 21%, ci chiar mai mult, la 25%. Asta înseamnă prețuri mai mari și, deci, sărăcire mai mare a populației. TVA-ul nu va fi singura taxă care va crește de anul viitor. Asta, pentru că nu vor să oprească robinetul de bani spre pensiile speciale, scheme de afaceri pe banii statului sau mii de agenții inutile”, declară deputatul USR Claudiu Năsui.

Creșterea TVA este o măsură care va lovi toți românii, dar în special pe cei mai săraci, pentru că se vor fi scumpi alimente și produse de strictă necesitate, care acum au cote reduse de TVA. Creșterea TVA se va reflecta în absolut toate prețurile, de la mâncare la haine, de la combustibili la tot felul de servicii.

USR face un apel la Guvernul PSD-PNL să nu crească taxele românilor, care sunt deja cei mai taxați europeni pe salariile mici, ci să reducă risipa și cheltuielile statului.

„Singura asigurare a românilor că nu vor crește taxele anul viitor este USR. USR este singurul partid care își propune oficial reducerea cheltuielilor și a numărului imens de agenții. Am pus în programul de guvernare o listă de aproape 200 de agenții de stat inutile care trebuie desființate. Vechile partide au multe guri de hrănit, vor vrea întotdeauna să crească cheltuielile ca apoi să se plângă că n-au bani și să crească taxele”, conchide Claudiu Năsui.

Material susținut de USR

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:21 - Alina Gorghiu: Tăcerea nu este o soluție în cazurile de violență și hărțuire sexuală. Ministerul Justiției a elaborat un ghid care îndrumă victimele către autoritățile competente
21:19 - În câte ore parcurge un autobuz în București, un traseu cu 43 de stații. Timpul petrecut în autobuz, suficient încât să străbați drumul București-Sibiu
21:05 - Simona Spătaru, despre eventuala majorare a TVA: Totul va costa mai mult cu 30%. Aceasta este propunerea coaliției pentru a putea să își acopere o parte dintre pierderile mari pe care le-au produs în economie (VIDEO)
20:58 - Ciclonul Cassandra lovește România, după ce a făcut ravagii în Italia. Care vor fi zonele cele mai afectate din țara noastră (VIDEO)
20:41 - NATO, despre Mircea Geoană: A obținut autorizație de securitate și a lucrat în mod consecvent în sprijinul Alianței transatlantice și în apărarea valorilor democratice ale NATO
20:36 - O româncă de 27 de ani a murit, la serviciu. Deși leșinase cu câteva ore înainte, șefii acesteia nu au lăsat-o să meargă acasă
20:26 - Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu liberalii din Brăila: „Vă mulțumesc din suflet pentru susținerea voastră! Continuăm împreună pe acest drum, pentru familii, comunități și pentru viitorul României” (FOTO)
20:24 - Emily Burghelea a chemat preotul acasă: „A fost foarte ciudat. M-am speriat”
20:02 - Au fost găsite fragmente dintr-o dronă rusească în sudul Deltei Dunării
19:46 - „Am avut cu Mălina vise cu mesaje, în care îmi transmitea câte ceva”. Doina Spătaru, mărturisiri despre legătura dintre lumi, pe care a format-o cu fiica sa