Românul împușcat de polițiștii bulgari de frontieră se află în stare critică. Rudele sale sunt revoltate

Românul împușcat de polițiștii bulgari de frontieră se află în stare critică. Rudele sale sunt revoltate
Foto: Facebook/ISU Smurd

Un român de 49 de ani a fost împușcat în cap de polițiștii bulgari de frontineră după ce a trecut ilegal granița, fiind prins la furat de lemne, împreună cu fiul lui, de 19 ani. Din fericire a supraviețuit și a fost transportat la spital, dar se află în stare critică.

Au traversat Dunărea înot

Incidentul s-a întâmplat marți seara, în jurul orei 19.30, pe o insuliță de pe malul bulgăresc. Dunăarea a scăzut foarte mult, iar cei doi au putut-o traversa înot, distanța dintre cele două maluri, fiind doar de câțiva metri, informează observatornews.

Polițiștii de frontieră din Bulgaria au fost sesizați, s-au deplasat la fața locului și au observat că bărbatul încerca să fugă, moment în care au tras în el. Pompierii români au ajuns și el la locul incidentului, au scos bărbatul din apă și l-au transportat pe malul românesc, de una a fost preluat de SMURD și dus la spital.

Bărbatul, în stare gravă

Medicii spun că bărbatul se află în stare critică, având în vedere că a fost împușcat în cap și a fost transferat la Spitalul Universitar din București.

Rudele victimei sunt revoltate, vor să afle de ce polițiștii de frontineră au tras în el și vor să își facă dreptate.

Autoritățile române încă nu au deschis o anchetă, dar este posibil ca aceasta să se deschidă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
19:26 - Marcel Ciolacu, întâlnire cu ÎPS Petru la Chișinău: „Voi sprijini în continuare cu toată forța Mitropolia Basarabiei, inclusiv la nivel financiar pentru construirea și renovarea de biserici și centre sociale din Republica Moldova”
19:00 - Florian Bodog: Colaborarea între PSD și PNL în ceea ce privește actul de guvernare eu nu cred că are de suferit. Coaliția nu este ruptă (VIDEO)
18:58 - Rețeta pentru murături perfecte, lăsată de Radu Anton Roman. De ce recomanda acesta ca borcanele să fie puse pe lame de cuțite
18:50 - Virgil Guran: Când a fost Nicole Ciucă premier, întotdeauna când s-au luat măsuri în alianță, s-a discutat cu partenerii noștri. De când a venit Ciolacu, nu mai există acest dialog. De aici pornesc multe lucruri (VIDEO)
18:33 - Suporterii FCSB reținuți în Grecia au fost arestați preventiv. Cât vor sta în spatele gratiilor și ce amenzi au primit
18:26 - Sergiu Bîlcea: Ruptura dintre PNL și PSD este una evidentă. Ne asumăm în continuare această guvernare. După învestirea noului Parlament, PNL își dorește o majoritate de dreapta (VIDEO)
18:03 - „Am o familie care nu trebuie să sufere din cauza indiferenței mele”. Mesajul transmis de Radu Vâlcan, de pe patul de spital
17:57 - „Urâm România”. Jucătoare de teqball din Ungaria, sancționată sever după ce l-a făcut praf pe arbitrul român de la turneul de Cupă Mondială din Budapesta (VIDEO)
17:45 - Horațiu Cosma: Păcăleala anului de la Grindeanu – avem doar 36 km noi de drumuri rapide din cei 170 promiși
17:32 - Mihai Trăistariu susține că a găsit piesa perfectă pentru Eurovision. Nu știe încă pentru ce țară va concura, dar știe pentru care și-ar dori să o facă