Taiwanul a fost măturat de taifun. A provocat morți și sute de răniți

Taiwanul a fost măturat de taifun. A provocat morți și sute de răniți
Sursa Foto: Hepta

Taiwanul este în stare de alertă după ce taifunul a măturat sudul și estul țării, provocând două decese, dar și peste două sute de răniți.

Școli, instituții publice, închise

Vântul a suflat cu peste 130 de kilometri pe oră, iar școlile, instituțiile publice au fost închise și echipele de itnervenție au muncit la foc automat pentru a debloca drumurile, informează știrileprotv.

În timp ce testul Taiwanului și-a reluat activitatea, guvernele din Kaosiung și Pintung au declarat pentru angajați o a patra zi liberă, în timp ce se străduiesc să curețe drumurile de copacii căzuți, scrie Reuters.

„Sperăm să reluăm cât mai repede transportul, aprovizionarea cu apă și electricitate, astfel încât munca și viața să poată reveni la normal”, a declarat primarul Kaohsiung Chen Chi.

Peste 2.000 de copaci au căzut și s-au înregistrat doar doi răniți. Circa 100.000 de gospodării din cele două regiuni încă nu aveau energie electrică, iar 129.000 de locuințe din Kaohsiung nu aveau alimentare cu apă.

Pompierii au transmis că în urma taifunului s-au înregistrat două decese, 667 de răniți și o persoană dispărută.

Reluarea traficului feroviar și aerian

Taiwanul și-a redeshis traficul feroviar de mare viteză în nord-sud, dar și unele rute feroviare obșnuite, cu excepția a doua linii secundare. Dar, traficul aerian este în continuare perturbat, după ce 15 zboruri internaționale și 88 de zboruri interne au fost anulate.

Aeroportul Kaohsiung a înregistrat avarii la două poduri aeriene, dar a rămas deschis.

Taifunurile lovesc, de cele mai multe ori, coasta de est muntoasă și mai puțin populată a Taiwanului, doar că, în mod bizar, acesta a lovit coasta de vest. Taifunul și-a pierdut din intensitate și se îndreaptă către capitala Taipei, dar meteorologii anunță că se va transforma într-o furtună tropicală.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`