Descindere-șoc la Spitalul Pantelimon. Toți medicii de la ATI au rămas fără telefoane care pot servi ca probe în procesul doctorițelor de la ATI: Maria Miron și Mirela Păiuș

Descindere-șoc la Spitalul Pantelimon. Toți medicii de la ATI au rămas fără telefoane care pot servi ca probe în procesul doctorițelor de la ATI: Maria Miron și Mirela Păiuș
Maria Miron, de la spitalul Sfântul Pantelimon, este escortată de poliție în afara sediului Parchetului de pe lângă Tribunalul București, 19 august 2024. Inquam Photos / George Călin

Polițiști criminaliști au descins, joi dimineață, la Spitalul Clinic de Urgență ”Sfântul Pantelimon”din București. Trimiși de procurorul care anchetează cazul doctorițelor de la ATI – arestate și apoi eliberate prin decizia instanței -, polițiștii de la Serviciul Omoruri au spus că vor să meargă la șefa Secției ATI, pentru că au de efectuat o procedură.

Polițiștii au ridicat telefoanele tuturor medicilor ATI de la Spitalul Pantelimon

De fapt, polițiștii aveau o ordonanță de la procuror prin care au fost ridicate toate telefoanele mobile ale medicilor de anestezie și terapie intensivă din spital, în vederea realizării perchezițiilor informatice.

Mai mult, spun surse judiciare, pentru Gândul, în timp ce se efectuau aceste operațiuni, patru asistenți au fost chemați la parter pentru a discuta cu polițiștii. Nu se știe dacă acestora le-au fost ridicate telefoanele sau dacă au fost chemați doar pentru a oferi informații.

După ce telefoanele au fost ridicate, inclusiv cele ale unor medici ATI care se aflau în operație și au fost așteptați să le predea, acestora li s-a înmânat ordonanța și câte o copie a procesului verbal, ca justificare a realizării acestei proceduri. Ordonanța este semnată de procurorul Bogdan Octavian Muntianu.

În ordonanță este prezentată situația de fapt a dosarului în care sunt inculpați medicii ATI Maria Miron și Mirela Păiuș, precum și asistenta Mariana Călin, iar asistenta Maria Pisică este suspectă.

La finalul fiecărei ordonanțe scrie: “în cauză se impune ridicarea telefoanelor mobile aflate în posesia….(n.r. – numele fiecărui doctor ATI), deoarece acestea pot servi ca probă în procesul penal“.

Acuzații de omor calificat cu premeditare pentru cele două doctorițe de la Spitalul Pantelimon

Situația a devenit una greu de gestionat după descinderea criminaliștilor și după ridicarea telefoanelor tuturor medicilor ATI, pentru că aceștia nu mai pot comunica rapid și eficient cu spitalul sau cu alți colegi specialiști, mai ales că unii dintre ei sunt de gardă.

Sursele Gîndul subliniază faptul că această descindere dovedește că procurorii caută argumente pentru a continua ancheta în care doctorițele Maria Miron și Mirela Păiuș sunt acuzate de omor calificat și tentativă la omor calificat, altele decât cele cu care nu au reușit să convingă instanța să le mențină starea de arest preventiv.

Dosarul în care Maria Miron și Mirela Păiuș, de la Secția ATI a Spitalului Clinic de Urgență ”Sfântul Pantelimon” sunt acuzate de omor calificat, după moartea unui pacient, a fost deschis în urma unui denunț făcut în 11 aprilie 2024, la Parchetul de pe lângă Tribunalul București, de Camelia Stămătoiu, director de îngrijiri la Spitalul Clinic de Urgență ”Sfântul Pantelimon”.

Aceasta reclama că, în perioada 4-6 aprilie 2024, în Secția ATI a spitalului au decedat circa 20 de pacienți, ”motivul fiind scăderea cu intenție a substanței noradrenalină de pe injectomat de către medici și în unele cazuri înlocuirea acesteia cu ser fiziologic”.

Maria Alexandra Miron și Mirela Păiuș au fost reținute în 7 august și arestate preventiv o zi mai târziu, în urma deciziei Tribunalului București.

Decizia a fost contestată de cele două doctorițe la Curtea de Apel București, care a hotărât definitiv, în 20 august, să le elibereze din arest preventiv. Mai mult, judecătorii de la Curtea de Apel București nu au dispus nicio altă măsură preventivă în cazul celor două doctorițe.

După reținerea și arestarea medicilor Maria Miron și Mirela Păiuș, procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti au anunțat că, „de-a lungul timpului”, au primit mai multe sesizări privind decese suspecte ale unor pacienţi internaţi la mai multe unităţi sanitare din Capitală, inclusiv la Spitalul ”Sfântul Pantelimon”.

Cinci dosare de moarte suspectă au fost deschise recent, iar autopsiile în cazul acestora au fost dispuse înainte să apară sesizarea privind cele 20 de decese vizate de ancheta în cazul Spitalului ”Sfântul Pantelimon”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:19 - Adriana Bahmuțeanu, ținta cuvintelor dure, venite din partea fiului ei cel mare. „Ești o rușine”
00:05 - Ciucă: Am pierdut politic pentru că am făcut coaliţie cu PSD. Important e să recunoşti când greșești. Unii colegi s-au opus atunci și au avut dreptate (VIDEO)
23:49 - Bode, banc cu PSD: „Cum deosebești la garderobă haina unui PSD-ist de celelalte?” (VIDEO)
23:42 - Doi medici de la un spital din Iași, bănuiți că ar consuma droguri în timpul gărzilor. Ambii sunt vizați într-o anchetă DIICOT
23:15 - Parlamentul a votat un proiect de lege care scutește de impozit câștigurile din cryptomonede. Biriș: „Probabil sunt destul de mulți care și-au luat șpăguțele prin bitcoin” (VIDEO)
22:58 - Vânzarea a peste 1000 de produse alimentare a fost oprită temporar de ANPC. Ce nereguli au sesizat comisarii
22:36 - Profesorul de economie Cristian Păun: Când politicienii îți spun ”stai liniștit în banca ta”, tre’ să sari ca ars. Discursul lor se va schimba radical după alegeri. Românii să fie cumpătați, că vin vremuri grele (VIDEO)
22:31 - Ce rețete neobișnuite a pregătit Meghan Markle cu ocazia Zilei Recunoștinței. „Vei fi regele sau regina burților fericire”
22:11 - Nicușor Dan, întrebat cu cine va vota la prezidențiale: „O să votez cu unul dintre ei” / „În momentul de față, îl avem sigur pe Marcel Ciolacu în turul 2” (VIDEO)
21:48 - Nicușor Dan: Referendumul nu va duce la desființarea sectoarelor. E o reechilibrare de putere între PMB și primăriile de sector / Bucureștiul anual acumulează deficit de dezvoltare pentru că nu pune bani în proiecte mari (VIDEO)