Un oraș de pe coasta Italiei înregistrează un număr uriaș de cazuri de febră dengue: „Situația a scăpat de sub control”

Un oraș de pe coasta Italiei înregistrează un număr uriaș de cazuri de febră dengue: „Situația a scăpat de sub control”
Sursa foto: Pixabay

Oamenii de știință italieni trag un semnal de alarmă cu privire la creșterea numărului de cazuri de febră dengue în regiunea Marche centrală a țării, deoarece temperaturile ridicate au încurajat răspândirea virusului, potrivit Reuters.

Boala, cunoscută pentru severitatea durerii și a spasmelor resimțite de unii pacienți, este transmisă de anumite tipuri de țânțari.

Provoacă milioane de infecții în fiecare an și zeci de mii de decese în Asia și America Latină. Se răspândește și în sudul Europei, Italia înregistrând 500 de cazuri până în acest an, potrivit Institutului Național de Sănătate.

Un grup de infecții din orășelul Fano a înregistrat peste 100 de cazuri confirmate de la jumătatea lunii august, dintre care 35 au necesitat spitalizare, au spus autoritățile, adăugând că alte 10 cazuri suspecte așteaptă confirmarea.

Marea regiune de nord a Lombardiei, în jurul Milanului, a fost cea mai grav afectată din Italia anul trecut, cu mai puțin de 80 de cazuri.

Țara nu a înregistrat niciun deces anul acesta, dar medicii sunt îngrijorați de faptul că imaginea ar putea fi mai proastă decât pare, multe cazuri asimptomatice rămânând neraportate.

„Situația este scăpată de sub control, infecțiile sunt cel puțin duble (cele raportate oficial). Să sperăm că va veni iarna în curând”, a postat pe Facebook Roberto Burioni, profesor de virologie la Universitatea San Raffaele din Milano.

Oamenii de știință încă încearcă să înțeleagă de ce Fano, un oraș de coastă de 60.000 de oameni de pe coasta Adriaticii, ar fi trebuit să fie atât de grav afectat.

„Din fericire, zona de infectare este foarte mică, deoarece țânțarii au o mișcare limitată de 200 de metri”, a declarat Flavia Riccardo, director de cercetare la Departamentul de Boli Infecțioase al Institutului Național de Sănătate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
19:16 - Șeful Direcției Judecători din Inspecția Judiciară se pensionează după 15 ani în sistem, în loc de 25. Dimitriu (USR): Vina aparține în mare măsură și PSD-PNL, care au dat o astfel de legislație, care să permită judecătorilor să facă astfel de abuzuri (VIDEO)
19:02 - Orașul fără primar din România. Cine se ocupă de cetățeni
19:02 - Adrian Oros: România, adusă într-un marasm economic de guverne făcute parcă la mișto, la balul bobocilor la vreo privată / Este cel puțin indecent să te prostituezi oficial cu PSD și să faci ochi dulci partidelor de dreapta (VIDEO)
18:40 - Angajat IML, acuzat de luare de mită. Ce sume cerea bărbatul pentru falsificarea certificatelor medico-legale
18:37 - Marian Rasaliu, despre controversa referitoare la Mircea Geoană: Cred că singur inflamează subiectul pentru că, altfel, n-ar avea cum să atragă atenția asupra domniei sale (VIDEO)
18:34 - Crater uriaș pe un drum din Constanța. Oamenii și-au văzut moartea cu ochii
18:31 - PNL anunță un proiect de lege care vizează românii din diaspora: “Vor avea beneficii importante dacă revin în țară, potrivit unui proiect de lege depus la Senat”
18:20 - O ambulanță care transporta o femeie cu piciorul rupt a stat jumătate de oră la o benzinărie. A fost deschisă o anchetă
18:19 - Un liceu din București, evacuat de urgență! Mai mulți elevi au început să se simtă rău. Klaus Iohannis a susținut acolo ultimul discurs în calitate de președinte la începutul anului școlar
17:58 - Nicolae Ciucă, la Summitul RePatriot: Diaspora e parte din viitorul nostru – împreună putem face România mai puternică!