Aproape 200 de oameni au murit în noile atacuri aeriene israeliene în Liban și Gaza: Unele țări intensifică planurile de evacuare a cetățenilor lor din Liban

Aproape 200 de oameni au murit în noile atacuri aeriene israeliene în Liban și Gaza: Unele țări intensifică planurile de evacuare a cetățenilor lor din Liban
Sursă foto: Hepta/Photo: Marwan Naamani/dpa

Cel puțin șapte lucrători din domeniul sănătății și salvatorilor au fost uciși într-un atac aerian israelian asupra unui bloc de apartamente din Beirut peste noapte, a declarat joi o organizație islamică de sănătate, în timp ce atacurile Israelului au alimentat îngrijorarea în fața unui conflict regional extins, anunță CBS.

Israelul ar folosi obuze incendiare cu fosfor alb, interzise de legea internațională

Bombardamentul asupra cartierului rezidențial Bashoura din Beirut a lovit un bloc de apartamente cu mai multe etaje care găzduiește un birou al Societății de Sănătate, un grup de primii respondenți civili afiliați cu Hezbollah.

A fost al doilea atac aerian care a lovit centrul Beirutului în această săptămână și al doilea care a lovit Societatea de Sănătate în 24 de ore. Associated Press a declarat că nu a fost emis niciun fel de avertisment israelian în zonă înainte de atac.

Rezidenții au raportat un miros asemănător cu cel al sulfului, iar Agenția Națională de Știri din Liban a acuzat Israelul că a folosit bombe cu fosfor în atac, care sunt interzise de la utilizare în apropierea populațiilor civile de legea internațională.

Grupurile pentru drepturile omului au acuzat în trecut Israelul că folosește obuze incendiare cu fosfor alb în orașele și satele din sudul Libanului.

Haley Ott, de la CBS News, a raportat că oficialii libanezi din domeniul sănătății au declarat că 46 de persoane au fost ucise și 85 au fost rănite în urma atacurilor israeliene în țară în ultimele 24 de ore până joi dimineață.

Ministerul Sănătății spune că atacurile în curs de desfășurare ale Israelului în Liban au ucis deja peste 1.000 de persoane și au strămutat aproximativ 1 milion de oameni din casele lor doar în ultimele două săptămâni.

Peste 100 de oameni, inclusiv copii au fost uciși în Gaza, în ultimele 24 de ore

Operațiunile aeriene și terestre ale Israelului în Gaza au ucis miercuri peste 50 de persoane în apropierea orașului Khan Younis, inclusiv copii, potrivit oficialilor palestinieni din domeniul sănătății din enclava condusă de Hamas.

Alte 23 de persoane, inclusiv doi copii, au fost ucise în lovituri separate în toată Gaza, potrivit spitalelor locale.

Războiul din teritoriul palestinian a ucis peste 41.500 de oameni de când a fost declanșat în urmă cu aproape un an de atacul terorist al Hamas din 7 octombrie.

Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite a organizat o reuniune de urgență miercuri pentru a aborda conflictul din Orientul Mijlociu.
Ambasadorul Iranului la ONU a declarat că țara sa a lansat marți aproape 200 de rachete asupra Israelului, ca un mijloc de descurajare pentru continuarea violenței israeliene. Omologul său israelian a numit barajul „un act de agresiune fără precedent”.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a promis marți că va riposta împotriva Iranului, în timp ce un comandant iranian a amenințat cu lovituri mai ample asupra infrastructurii dacă Israelul ar face acest lucru.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`