Cum vor putea românii să folosească voucherele de vacanță care urmează să expire. Explicațiile oferite de Agenția Națională a Agențiilor de Turism

Cum vor putea românii să folosească voucherele de vacanță care urmează să expire. Explicațiile oferite de Agenția Națională a Agențiilor de Turism
Sursa: Facebook/Ministerul Antreprenoriatului și Turismului

Voucherele de vacanță care sunt pe cale de expirare, vor putea fi utilizate în cadrul agențiilor de turism, deoarece acestea oferă mult mai multe opțiuni pentru beneficiari, conform anunțului făcut de Agenția Națională a Agențiilor de Turism (ANAT).

Ce oferte speciale au agențiile de turism prin programul „Înscrieri timpurii”

ANAT a transmis că agențiile de turism au pregătite oferte speciale pentru posesorii de vouchere de vacanță. În mod special, agențiile au oferte și reduceri în cadrul programului „Înscrieri timpurii”. Cei interesați pot beneficia de reduceri de până la 30% din prețul standard, pentru achiziționarea din timp a biletelor, conform observatornews.ro. 

Programul „Înscrieri timpurii” presupune ca datele rezervării să nu poată fi modificate, însă există și opțiunea rezervărilor „flexibile”, care permite modificarea datei sejurului, cât și destinația aleasă, însă acest lucru este permis doar pe teritoriul României.

Începând cu februarie 2022, acestea sunt emise exclusiv pe card electronic, astfel că voucherele de vacanță pot fi folosite și pentru rezervări online în perioada lor de valabilitate.

Voucherele de vacanță au adus beneficii angajaților

Voucherele de vacanță reprezintă beneficii pentru angajați, dar în același timp au susținut și turismul intern. ANAT a arătat că extinderea acestui beneficiu și pentru angajații din sectorul privat reprezintă un avantaj.

Totuși, în acest an impozitarea voucherelor s-a dublat, iar angajații din sectorul public cu salarii peste 8.000 lei net au fost excluși de la dreptul de a primi vouchere de vacanță. Acest lucru a dus la reducerea numărului rezervărilor în țară.

În 2024, un voucher de vacanță este de 1.600 de lei pentru angajații din sectorul public, respectiv salarii minime brute pe economie pentru sectorul privat. Beneficiarii cheltuiesc în medie încă 1.000 de lei pe rezervare, peste valoarea tichetelor, plus alte sume pentru masă și activități la destinație.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
17:21 - Ce reguli au Kate și William pentru copiii lor. Ce au voie și ce nu au voie să facă
17:11 - Diana Buzoianu, despre Mircea Geoană: Orice ieșire îl va compromite, ori prin simpla lui acțiune, ori prin colaboratorii pe care îi are alături de el. Are de dat niște răspunsuri (VIDEO)
17:00 - Vila în care a fost ucis omul de afaceri Adrian Kreiner, scoasă la vânzare. Cât costă
16:52 - Daniel Fenechiu: Mircea Geoană ne dă suficiente motive ca să putem să criticăm candidatura domniei sale, ca să nu fie nevoie să inventăm lucruri sau să generăm campanii de dezinformare (VIDEO)
16:51 - Cu cine ar face PSD coaliție după alegeri? Laurențiu Gîdei: Rămâne PNL-ul, rămâne UDMR-ul și poate, ulterior, ar fi cazul să discutăm și cu cei de la USR. Exclus cu AUR, exclus cu partidul lui Șoșoacă (VIDEO)
16:41 - Pauză de cafea la benzinărie. Reacția unei paciente care a așteptat aproape jumătate de oră în ambulanță
16:27 - Nicușor Dan: Românii din diaspora reprezintă un potențial uriaș pentru România / Există mulți bani în România azi. S-au schimbat, de asemenea, mentalitatea și relația între public și privat
16:24 - Cea mai gravă dependență a adolescenților români. Bolile provocate de ea
16:18 - Câți bani trebuie să plătești pentru o singură noapte de cazare la complexul Andreei Esca. „Micul dejun este …”
16:10 - Nicolae Ciucă: Îmi doresc să gestionez pacea, nu conflictul. Orice pierdere de vieți este o tragedie