BBC anulează interviul cu fostul premier britanic Boris Johnson programat pentru orele de maximă audiență, după o gafă a unui jurnalist

BBC anulează interviul cu fostul premier britanic Boris Johnson programat pentru orele de maximă audiență, după o gafă a unui jurnalist
Foto: Hepta/DPA Images / Stefan Rousseau.

BBC a anulat un interviu cu Boris Johnson, programat pentru orele de maximă audiență, după ce fostului premier i s-au trimis, din greșeală, note de informare interne destinate personalului BBC.

Boris Johnson a scris o carte de memorii pe care o promovează agresiv

Johnson a fost premier al Regatului Unit între 2019 și 2022, urma să fie intervievat joi timp de 30 de minute la BBC One, ca parte a unui turneu de promovare pentru cartea sa de memorii „Unleashed”, care va fi publicată pe 10 octombrie.

Cu toate acestea, jurnalista BBC Laura Kuenssberg a declarat miercuri seara că interviul nu mai poate avea loc după ce Johnson a primit din greșeală notele ei de pregătire pentru interviu, potrivit Politico.

„În timp ce mă pregăteam să-l intervievez pe Boris Johnson mâine, din greșeală, i-am trimis notele noastre de informare într-un mesaj destinat echipei mele”, a scris Kuenssberg pe X. „Asta înseamnă, evident, că nu este corect ca interviul să continue. Este foarte frustrant și nu are rost să te prefaci că este altceva decât jenant și dezamăgitor, deoarece există o mulțime de întrebări importante de pus.”

Kuenssberg a fost anterior redactorul politic al BBC și acum prezintă programul politic emblematic al corporației duminică dimineață.
Echipa de presă BBC News a postat pe Twitter că gafa a făcut ca interviul să devină „insustenabil” și „atât echipa BBC, cât și echipa domnului Johnson au fost de acord că aceasta este cea mai bună decizie”.

Johnson s-ar fi confruntat probabil cu întrebări despre Brexit, gestionarea pandemiei de Covid-19 și demisia din funcția de deputat în iunie 2023, după ce o comisie parlamentară a constatat că a indus în eroare Camera Comunelor cu privire la acuzațiile privind petrecerile din Downing Street, în perioada izolării din Pandemie.

„Unleashed” a fost citat în Daily Mail cu numeroase dezvăluiri, inclusiv cauza morții regretatei Regine Elisabeth și convingerea lui Johnson că președintele francez Emmanuel Macron a încercat să pedepsească Regatul Unit pentru părăsirea UE.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
17:21 - Ce reguli au Kate și William pentru copiii lor. Ce au voie și ce nu au voie să facă
17:11 - Diana Buzoianu, despre Mircea Geoană: Orice ieșire îl va compromite, ori prin simpla lui acțiune, ori prin colaboratorii pe care îi are alături de el. Are de dat niște răspunsuri (VIDEO)
17:00 - Vila în care a fost ucis omul de afaceri Adrian Kreiner, scoasă la vânzare. Cât costă
16:52 - Daniel Fenechiu: Mircea Geoană ne dă suficiente motive ca să putem să criticăm candidatura domniei sale, ca să nu fie nevoie să inventăm lucruri sau să generăm campanii de dezinformare (VIDEO)
16:51 - Cu cine ar face PSD coaliție după alegeri? Laurențiu Gîdei: Rămâne PNL-ul, rămâne UDMR-ul și poate, ulterior, ar fi cazul să discutăm și cu cei de la USR. Exclus cu AUR, exclus cu partidul lui Șoșoacă (VIDEO)
16:41 - Pauză de cafea la benzinărie. Reacția unei paciente care a așteptat aproape jumătate de oră în ambulanță
16:27 - Nicușor Dan: Românii din diaspora reprezintă un potențial uriaș pentru România / Există mulți bani în România azi. S-au schimbat, de asemenea, mentalitatea și relația între public și privat
16:24 - Cea mai gravă dependență a adolescenților români. Bolile provocate de ea
16:18 - Câți bani trebuie să plătești pentru o singură noapte de cazare la complexul Andreei Esca. „Micul dejun este …”
16:10 - Nicolae Ciucă: Îmi doresc să gestionez pacea, nu conflictul. Orice pierdere de vieți este o tragedie