Gara din Hamburg a fost închisă câteva ore și toți pasagerii evacuați, de frica răspândirii virusului moral Marburg

Gara din Hamburg a fost închisă câteva ore și toți pasagerii evacuați, de frica răspândirii virusului moral Marburg
Sursa Foto: Hepta/Sputnik / Konstantin Morozov.

După ce două persoane au prezentat simptome ale virusului Marburg, care are o rată a mortalității de 88%, pasagerii au fost evacuați, iar poliția a închis timp de câteva ore două linii ale gării Marburg.

Unul dintre pasageri fusese de curând în Rwanda

Doi pasageri suspectați că poartă virusul letal și foarte contagios Marburg au declanșat alerta, miercuri după-amiaza, în gara principală din Hamburg, anunță Politico.

Echipajele de urgență în echipament complet de protecție s-au urcat într-un tren din Frankfurt după ce un student la medicină de 26 de ani și prietena lui au dezvoltat simptome asemănătoare virusului în tren. Pasagerii au fost evacuați, iar poliția a închis timp de câteva ore două linii din gară înainte de a le redeschide.

Potrivit Departamentului de Pompieri din Hamburg, una dintre cele două victime suspectate de infectare cu virusul Marburg a prezentat și vărsături ușoare. „Apoi a sunat la pompieri pentru că bănuia că ceva nu era în regulă”, a declarat un purtător de cuvânt pentru ziarul Die Welt.

Tabloidul Bild a raportat că studentul sosise cu avionul direct din Rwanda, unde a fost în contact cu un pacient care a fost mai târziu diagnosticat ca fiind infectat cu Marburg.

Rwanda, o țară fără ieșire la mare din Africa de Est, se confruntă în prezent cu un focar al virusului mortal. Potrivit Ministerului Sănătății din țară, opt persoane au murit din cauza virusului de duminica trecută, în timp ce alte 26 de cazuri noi au fost confirmate.

Virusul Marburg provoacă febră cu simptome care includ convulsiile, vărsăturile cu sânge și diareea și are o rată a mortalității de până la 88%, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății. Oamenii se infectează prin contactul cu fluidele corporale ale victimelor deja bolnave.
Studentul și iubita lui au fost duși la Spitalul Universitar Eppendorf, specializat în boli tropicale. Bagajele lor au fost confiscate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`