Ludovic Orban: „Susțin categoric referendumul cu privire la alocarea resurselor financiare în București” (VIDEO)

Ludovic Orban: Susțin categoric referendumul cu privire la alocarea resurselor financiare în București (VIDEO)
Foto: Ludovic Orban / Facebook

Președintele Forța Dreptei, Ludovic Orban, a explicat în emisiunea News Pass că semnătura lui Nicușor Dan pentru candidatura sa la prezidențiale reprezintă un acord, dar nu însemnă că primarul General al Capitalei și-a exprimat deja intenția de vot:

“Nicușor Dan a semnat pentru trei candidați. În ceea ce mă privește pe mine am vrut să fiu foarte clar, foarte onest cu oamenii că această semnătură reprezintă doar un acord din partea lui Nicușor Dan cu candidatura mea la președinție. Nu înseamnă intenție de vot, nu însemnă un mesaj către cei care au încredere în Nicușor Dan să voteze cu mine.

Din păcate, alți candidați care au obținut semnătura lui Nicușor Dan și care nici măcar nu l-au sprijinit în aceste alegeri așa cum l-am sprijinit eu au făcut efectiv o campanie de maniplare a opiniei publice lăsând impresia că Nicușor Dan ar susține candidatura lui Ciucă. Din cauza aceasta am ținut să fac această precizare și cred că așa este normal, corect față de oameni. Semnătura lui Nicușor Dan reflectă practic acordul lui Nicușor Dan ca eu să pot candida la funcția de președinte. În timp va decide cu cine votează, va decide și dacă anunță public cu cine votează”.

De asemenea, Ludovic Orban a precizat că susține referendumurile anunțate de Nicușor Dan privind bugetul Capitalei:

“În ceea ce mă privește pe mine, cu sau fără semnătura lui Nicușor Dan oricum eu sunt puternic legat de Nicușor Dan. Am fost, sunt și voi fi un susținător al lui Nicușor Dan și al proiectelor pe care le are pentru București. Cunosc foarte bine problemele pe care Bucureștiul le are și de-a lungul timpului atunci când aproape toți dădeau în Nicușor Dan, eu am fost alături de Nicușor Dan și am luat poziție publică.

Faptul că în anul 2024 Guvernul a tăiat 640 de milioane de lei din Bugetul Bucureștiului, lăsând fără finanțare o mulțime de proiecte de investiții necesare. Bucureștiul are nevoie de resurse financiare mult mai mari. Primăriile de sector sunt pline de bani și risipesc bani pe tot felul de proiecțele care nu au o relevanță asupra vieții de zi cu zi a oamenilor, lăsând marile problme ale Capitalei foarte greu de rezolvat din cauza subfinanțării cronice. Spun din capul locului că susțin categoric acest referendum cu privire la alocarea resurselor financiare în București, împărțirea lor între bugetul Capitalei și bugetul sectoarelor.”

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
17:21 - Ce reguli au Kate și William pentru copiii lor. Ce au voie și ce nu au voie să facă
17:11 - Diana Buzoianu, despre Mircea Geoană: Orice ieșire îl va compromite, ori prin simpla lui acțiune, ori prin colaboratorii pe care îi are alături de el. Are de dat niște răspunsuri (VIDEO)
17:00 - Vila în care a fost ucis omul de afaceri Adrian Kreiner, scoasă la vânzare. Cât costă
16:52 - Daniel Fenechiu: Mircea Geoană ne dă suficiente motive ca să putem să criticăm candidatura domniei sale, ca să nu fie nevoie să inventăm lucruri sau să generăm campanii de dezinformare (VIDEO)
16:51 - Cu cine ar face PSD coaliție după alegeri? Laurențiu Gîdei: Rămâne PNL-ul, rămâne UDMR-ul și poate, ulterior, ar fi cazul să discutăm și cu cei de la USR. Exclus cu AUR, exclus cu partidul lui Șoșoacă (VIDEO)
16:41 - Pauză de cafea la benzinărie. Reacția unei paciente care a așteptat aproape jumătate de oră în ambulanță
16:27 - Nicușor Dan: Românii din diaspora reprezintă un potențial uriaș pentru România / Există mulți bani în România azi. S-au schimbat, de asemenea, mentalitatea și relația între public și privat
16:24 - Cea mai gravă dependență a adolescenților români. Bolile provocate de ea
16:18 - Câți bani trebuie să plătești pentru o singură noapte de cazare la complexul Andreei Esca. „Micul dejun este …”
16:10 - Nicolae Ciucă: Îmi doresc să gestionez pacea, nu conflictul. Orice pierdere de vieți este o tragedie