Care este motivul pentru care tot mai multe persoane sunt diagnosticate cu insuficiență cardiacă până în 45 de ani? Care sunt factorii de risc

Care este motivul pentru care tot mai multe persoane sunt diagnosticate cu insuficiență cardiacă până în 45 de ani?  Care sunt factorii de risc
Sursa foto: Freepik.com

Insuficiența cardiacă este o boală gravă a inimii, iar în fiecare oră, cinci persoane sunt diagosticate. În cinci ani jumătate, o parte dintre persoanele diagnosticate își pierd viața, în ciuda tratamentelor și a progresului medical.

Majoritatea persoanelor diagnosticate au sub 45 de ani

Cardiologii atrag atenția că majoritatea persoanelor diagnosticate au până în 45 de ani și au trecut deja printr-un infarct, potrivit Știrile ProTv. 

„Vedem că dacă până acum ceva ani infarctul la tineri era dat de un cheag de sânge, mai ales în rândul tinerilor fumători, care bloca brusc vasele de sânge. Acum vedem oamnei tineri care au plăci de aterom, plăci de colesterol, care evident se complică și duc la acst infarct. Asistăm la o schimbare a cauzelor de infarct în rândul populației tinere. Un infarct care apare bruc la un tânăr pe ocuzie brusc instalată, fără ca mușchiul inimii să aiba parte de această precondiționare de suplinire a vascularizției are impact mult mai devastator, acești pacienți au un prognostic limitat”, a transmis medicul primar cardiolog Oana Fronea.

Care sunt cauzele insuficienței cardiace

Cauza principală a insuficienței cardiace este un muschi cardiac slăbit sau îngroșat. Acest lucru poate afecta sau slăbi inima și poate duce la insuficiența cardiacă. Unele dintre afecțiunile care pot fi prezente sunt: hipertensiunea, valvele cardiace au defecte, defecte și leziuni ale mușchiului inimii, miocardita, malformații cardiace congenitale, aritmii cardiace, potrivit doc.ro.

De asemenea, alte cauze ale insuficienței cardiace sunt virusurile care atacă mușchiul inimii, infecțiile severe, reacțiile alergice, cheagurile de sânge formate în plămâni, folosirea anumitor medicamente sau orice boală care afectează întregul corp.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`