Mircea Geoană și-a depus candidatura la alegerile prezidențiale: „Acest monopol al partidelor tradiționale trebuie să înceteze” (VIDEO)

Mircea Geoană și-a depus candidatura la alegerile prezidențiale: Acest monopol al partidelor tradiționale trebuie să înceteze (VIDEO)
Sursa foto: Mircea Geoană / Facebook

Mircea Geoană și-a depus joi candidatura pentru alegerile prezidențiale la Biroul Electoral Central (BEC). Acesta a declarat într-o conferință de presă că trebuie ca monopolul partidelor tradiționale să înceteze. De asemenea, Mircea Geoană a răspuns acuzațiilor potrivit cărora fostul său consilier de campanie, Rareș Mănescu, ar avea legături cu un om de afaceri rus apropiat de Kremlin:

Mircea Geoană și-a depus candidatura

“Nu este ușor pentru un candidat independent să facă acest demers. Procedura este anevoioasă, trebuie să ceri cetățenilor să își dea adresa, CNP-ul și toate informațiile pe care foaarte mulțic etățeni sunt destul de rezervați să le facă pentru că nu au încredere în statul român.

Am făcut și un mic experiment, registrul 176 dintre sutele de mii de semnături l-am depus în format de semnătură digitală. În România anului 2024 în mod normal nu ar fi trebuit să asistăm la sute și sute de hârtii și de cutii și de birocrație și de maculatură în cele din urmă, ci ar fi trebuit cu toții să fim capabili să depunem cu toții semnăturile conform legii pe un simplu stic.

Acest monopol al partidelor tradiționale trebuie să înceteze. Am făcut acest efort cu pasiune și cu sinceritate. Nu avem mașinării de partid, nu avem bani de la buget și am făcut acest lucru din dorința de a demonstra că în România se poate face un efort democratic onest fără să ai nevoie nici de bani publici, nici de mașinării de partid”.

Cât privește acuzațiile care vizează apropierea lui Rareș Mănescu de Rusia, Mircea Geoană a acuat jurnaliștii de investigație ai site-ului Context.ro de “kompromat” și că în spatele anchetei s-ar afla interferențe ale Rusiei în campania electorală:

“Acest tip de kompromat, generat și condus de la Moscova, este o operațiune de dezinformare care face parte din arsenalul de război hibrid pe care Federația Rusă îl declanșează împotriva democrației occidentale, despre asta vorbim  în România…Este manualul de manipulare al FSB. Pentru mine acest subiect reprezintă o linie roșie cu privire la modul în care aici în România știm să discernem între compromitere, defăimare și operațiuni de linșaj mediatic, externe și interne și ceea ce înseamnă o campanie electorală, este o linie roșie între interferența nepermisă a unei puteri străine în democrația țării mele, de aceea am făcut un apel oficial către instituțiile statului român specializate și către structurile aliate pentru a investiga până la ultimul detaliu această operațiune de compromitere a unui fost oficial al NATO și al unui viitor candidat și potențial viitor președinte al României.”

Urmăriți B1TV.ro și pe
`