Tinerii românii pleacă tot mai târziu din casa părinților, în medie după 30 de ani, la băieți. Fetele se desprins mai repede, în jurul vârstei de 25 de ani. Cu toate acestea, și spaniolii sau italieni își creează prpriul cuib mai târziu decât români. La polul opus se află țările nordice, unde tinerii devin independenți foarte repede.
Motivele țin atât de bani, dar și de tradiția și chiar psihologice, dar cel mai puternic argument este că „niciunde nu e mai bine ca la mama acasă”, informează observatornews.
27,7 ani este vârsta medie la care tinerii români se mută din casa părinților, cu un an mai târziu față de media UE. Fetele pleacă mai repede și vor să fie independente în jurul vîrstei de 25 de anim dar băieții stau cu părinții chiar și după 30 de ani.
România se află în clasamentul țărilor cu cele mai aglomerate case, arată Eurostat. Astfel, 60% dintre tineri locuiesc cu părinții, bunicii sau chiar și străbunicii. Nici bulgarii nu stau mai bine la acest capitol, iar alături de România se mai regăsesc și Croația, Spania, Italia și Slovacia.
La polul opus se află țările nordice, unde tinerii pleacă să fie independenți de la 18 ani, dar și Germania sau Irlanda.