Salina Turda se extinde. Va avea lifturi panoramice, alei suspendate și râuri articiale

Salina Turda se extinde. Va avea lifturi panoramice, alei suspendate și râuri articiale
Sursa foto: Pixabay

Salina Turda este una dintre cele mai spectaculoase din țară și se va extinde cu peste 10.000 de metri pătrați. Acesta va avea alei suspendate, lifturi panoramice și un râu artificial.

Turiștii vor putea coborî 26 de etaje

Spațiul care va fi amenajat este vechi de circa 300 de ani, de când a început exploatarea de sare, și va avea un decor science-fiction, informează știrileprotv.

În cei 10.000 de metri pătrați se vor amenaja alei suspendate, locuri de joacă, un râu artificial și zone de agrement. În plus, turiștii vor putea ajunge în acest loc cu lifturile panoramice în care vor încăpea peste 60 de persoane. Dar, turiștii vor putea coborî 26 de etaje în interiorul minei Iosif, noua zonă care va fi construită.

Extinderea ar aduce mai mulți turiști

Investiția nu este deloc mică și va depăși 25 de milioane de euro.

„Va fi o construcție care va aduce undeva la 1 milion jumătate de vizitatori pe an. Lucrurile sunt complexe, salina este într-un masiv deluros care are multe izvoare, urmează să mai facem câteva operațiuni pentru a pregăti stratul, suportul minei ca rezistență, dirijarea apei, ca să nu mai ajungă în aceste încăperi”, a spus Cristian Matei, primar Turda.

Salina Turda este vizitată în fiecare an de peste 700 de turiști, iar numărul lor s-ar dubla după ce mina se va extinde.

„Este minunat, parcă suntem pe altă planetă! E ceva unic, ceva ce n-am mai văzut niciodată”;
„Atmosfera creată de lumini este impresionantă. Proiectul ingineresc e spectaculos, e uriaș!”, spun turiștii.

Lucrările se vor demara la începutul anului viitor și vor dura doi ani.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`