Ilie Năstase, declarație fără precedent despre Simona Halep: „Ce vrea să demonstreze, că nu înțeleg? E o mare greșeală!”

Ilie Năstase, declarație fără precedent despre Simona Halep: „Ce vrea să demonstreze, că nu înțeleg? E o mare greșeală!”
Sursa Foto: Hepta.ro

Fostul mare tenismen Ilie Năstase consideră nepotrivită participarea Simonei Halep la turneul de 125 de puncte de la Hong Kong. În opinia sa, Halep trebuia să joace la Wimbledon sau la un alt mare turneu pentru a vedea cu adevărat care îi e nivelul acum. Năstase a insistat că pe sportivă nu o ajută cu nimic faptul că obține victorii în turnee mici.

Ilie Năstase: Halep trebuia să joace la Wimbledon, nu la Hong Kong

„Eu mă așteptam să joace la Wimbledon! Ce turneu e ăsta la Hong Kong?! Nu înțeleg! Am vorbit și cu domnul Țiriac. A fost numărul 1 mondial, ce-ți mai trebuie să joci la Hong Kong?! E o mare greșeală! Ce vrea să demonstreze, că nu înțeleg? A fost numărul 1, nu? Așa gândeam când jucam. Nu știu care e ideea. Că vrea să vadă dacă poate să revină? Trebuie să se ducă într-un turneu puternic, pentru a putea să-și dea seama unde este ca valoare.

Cu ce o ajută dacă câștigă un meci de tenis în plus? N-are ce să demonstreze ea. Păcat că a stat doi ani de zile fără să joace. Asta e problema! Nu că câștigă primul tur, al doilea tur sau turneul. E decizia ei, pe ea trebuie să o întrebați.

Dacă îmi dau cu părerea și spun ceva greșit, ies eu aiurea. Eu aș fi făcut altfel. Simona nu e de locul 1130, să fim serioși! Normal, ar fi trebuit să primească wildcard la Wimbledon, pentru că ea a fost câștigătoare de Wimbledon. Dar fiecare turneu gândește altfel”, a declarat Ilie Năstase, pentru ProSport.

Halep, prima victorie după 778 de zile

Amintim că, miercuri, Simona Halep (33 de ani, 1130 WTA) a învins-o pe Arina Rodionova (34 de ani, 114 WTA), scor 6-2, 4-6, 6-4, în cadrul turneului de 125 de puncte de la Hong Kong.

A fost prima victorie pentru româncă după 778 de zile. Pentru aceasta, Halep va primi 15 puncte WTA și suma de 2.000 de dolari.

Joi, în al doilea tur, Halep va juca împotriva Annei Blinkova (78 WTA).

Urmăriți B1TV.ro și pe
`