Clujenii sunt sfătuiți, prin panouri, să se mute în Bacău. „Chiria prea mare?”

Clujenii sunt sfătuiți, prin panouri, să se mute în Bacău. „Chiria prea mare?
Sursa foto: captura video Youtube/ observatornews

Pe străzile din Cluj s-au montat panouri prin care locuitorii sunt îndemnați să se mute în Bacău dacă își doresc o chirie mai mică. Primăria Bacău speră ca prin această campanie publicitară să convingă măcar tinerii să se mute în acest județ.

Cât costă chiria în Bacău

Chiriile din Bacău sunt mai mici, fiind unul dintre marile orașe din România, raportat la venitul lunar, care are prețuri scăzute la imobiliare. Un apartament cu 2 camere în Bacău se poate închiria chiar și cu 250-300 de euro, în timp ce în Cluj-Napoca prețul este dublu sau chiar mai mult. Dar, diferența dintre salarii este de doar 30%, conform observatornews.

Cu panourile acestea, autoritățile speră că vor oamenii care s-au săturai de chirii uriașe, dar și de prea mult timp petrecut în trafic.

„Spre deosebire de municipiul Cluj-Napoca, costurile vieţii şi nivelul de trai în Bacău este unul mai bun. Cred că municipiul Bacău este mai prietenos cu familia”, spune Lucian Daniel Stanciu Viziteu, primarul din Bacău.

Diferență de trafic între Cluj și Bacău

Montarea panourilor în Cluj-Napoca a costat 3.000 de lei. Și un alt tip de panou a fost instalat, dar demontat între timp. Acesta se referea la traficul din Cluj și se afla pe unul dintre cele mai agglomerate locuri din oraș, pe unde trec minim 60.000 de șoferi zilnic, dinspre Cluj-Napoca spre autostrada Transilvania, prin comuna Florești.

Cluj-Napoca se află pe locul doi, după București, la venitul mediu net, fiind de 5.965 de lei, iar Bacău se află pe locul 10, cu 4.619 lei. Autoritățile din Cluj spun că nu se tem de această campanie publicitară.

În plus, statisticile arată că Brașov, Cluj-Napoca și Oradea sunt cele mai attractive orașe din România, iar Bacăul nu se regăsește în acest clasament.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:26 - Serviciul de Ambulanță Vaslui va plăti daune morale. A hărțuit psihologic un medic
23:11 - Ludovic Orban, după ce Nicușor Dan a semnat pentru candidatura sa la prezidențiale: „Spre deosebire de alții, eu nu vreau să manipulez opinia publică. Nicușor Dan va decide cu cine votează și dacă va comunica public” (FOTO)
22:59 - Secretul siluetei Innei. Alimentul la care a renunșat artista
22:54 - Plafonarea prețurilor la energie ar putea continua și după martie 2025. Negocierile între Guvern și Comisia Europeană continuă
22:37 - Furie în SUA după ce Trump a râs pe seama a 109 militari americani răniți într-un atac iranian: „Ce, i-a durut capul?” (VIDEO)
22:32 - Țara care le oferă oamenilor 15.000 de euro dacă locuiesc se mută în ea. Care sunt condițiile
22:05 - Reacția unui influencer din Serbia, după ce a gustat faimoșii mici de la Obor: „Asta e cu adevărat o experiență românească…”
21:55 - Tinerii pleacă tot mai târziu din casa părinților. Care este motivul
21:46 - Simona Spătaru (USR), despre Nicolae Ciucă: E un candidat care nu pare a fi niciodată implicat. O să asigure același fel de mandat pe care l-a exercitat și Iohannis, destul de șters, lipsit de viziune, de ideile proprii (VIDEO)
21:32 - Cristina Trăilă: Cred că Nicolae Ciucă este președintele de care are nevoie România. Peste 1,6 milioane de semnături strânse pentru susținerea candidaturii sale reprezintă un semnal clar în acest sens (VIDEO)