Modificări pentru comenzile de pe Shein și Temu. Comisia Europeană vrea să introducă taxe vamale pentru unele colete

Modificări pentru comenzile de pe Shein și Temu. Comisia Europeană vrea să introducă taxe vamale pentru unele colete
Sursa Foto: Pixabay

Comisia Europeană vrea să ia măsuri după ce produsele ieftine din China au invadat piața și a creat concurență pentru brandurile locale. Astfel, oficialii doresc să se introducă taxe vamele pentru coletele care au prețul mai mic de 150 de euro.

Ce valoare va avea taxa

Tot mai multe persoane cumpără produse de pe Shein și Temu. Doar anul trecut, s-au înregistrat două miliarde de colete de pe aceste două site-uri, conform Digi24.

Acum, Comisia Europeană vrea să introducă o taxă vamală cuprinsă între 4 și 17% pentru coletele care au o valoare mai mică de 150 de euro.

Calitatea produselor este slabă

Calitatea produselor de pe site-urile din Asia este foarte slabă, iar specialiștii atrag atenția asupra poluării din urma procesului de fabricație, dar și al transportului.

„Cred că unde trebuie să lucrăm este sistemic începând de la educație până la felul în care noi ca și consumatori în primul rând ne simțim responsabili față de fiecare achiziție, ne uităm un pic la ce lăsăm în urmă”, Andreea Iager Tako, fondator platformă sustenabilă.

Parlamentul European a aprobat proiectul care prevede introducerea de taxe noi pentru produsele comandate din Asia, iar acesta urmează să fie votat în perioada următoare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:05 - Reacția unui influencer din Serbia, după ce a gustat faimoșii mici de la Obor: „Asta e cu adevărat o experiență românească…”
21:55 - Tinerii pleacă tot mai târziu din casa părinților. Care este motivul
21:46 - Simona Spătaru (USR), despre Nicolae Ciucă: E un candidat care nu pare a fi niciodată implicat. O să asigure același fel de mandat pe care l-a exercitat și Iohannis, destul de șters, lipsit de viziune, de ideile proprii (VIDEO)
21:32 - Cristina Trăilă: Cred că Nicolae Ciucă este președintele de care are nevoie România. Peste 1,6 milioane de semnături strânse pentru susținerea candidaturii sale reprezintă un semnal clar în acest sens (VIDEO)
21:28 - Salina Turda se extinde. Va avea lifturi panoramice, alei suspendate și râuri articiale
21:27 - Ilie Năstase, declarație fără precedent despre Simona Halep: „Ce vrea să demonstreze, că nu înțeleg? E o mare greșeală!”
21:20 - Karmen face noi declarații despre divorț. Cum răspunde artista zvonurilor despre relația cu BDLP
21:10 - Robert Sighiartău, despre alegerile prezidențiale: “Finala va fi între Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă. Noi suntem cei care putem bate PSD-ul și da, ne dorim o guvernare de dreapta” (VIDEO)
21:01 - Sighiartău (PNL): „Ciolacu guvernează doar de imagine. În afară de a da pomeni electorale sau de a da impresia că dă pomeni electorale, n-a făcut nimic” (VIDEO)
20:58 - Alertă în Gara Centrală din Hamburg. Doi pasageri dintr-un tren sunt suspectați de o infecție cu virusul mortal Marburg