Kelemen Hunor și-a depus candidatura la prezidențiale: „A avut și Iohannis dreptate o dată” / Critici la adresa PSD-PNL: „Ei spun că merge perfect guvernarea. Dacă asta e perfecţiune, nu ştiu cum arată o guvernare instabilă”

Kelemen Hunor și-a depus candidatura la prezidențiale: „A avut și Iohannis dreptate o dată” / Critici la adresa PSD-PNL: „Ei spun că merge perfect guvernarea. Dacă asta e perfecţiune, nu ştiu cum arată o guvernare instabilă”
Kelemen Hunor, președintele UDMR. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Kelemen Hunor, liderul UDMR, și-a depus, miercuri, candidatura la alegerile prezidențiale. Acesta a afirmat că din nou candidează, a patra oară, pentru cea mai înaltă funcție în stat deoarece vrea să se folosească de aceasă oportunitate pentru a spune lucrurilor pe nume și pentru a arăta care sunt problemele reale ale românilor și maghiarilor. Kelemen Hunor l-a criticat pe actualul președinte, Klaus Iohannis, dar și actuala coaliție PSD-PNL.

De ce candidează Kelemen Hunor la prezidențiale

„Eu, la alegerile prezidenţiale, a patra oară depun semnăturile şi candidatura. Să nu credeţi că sunt un jucător la Loto care vine de fiecare dată şi crede că la un moment dat totuşi va avea noroc. Nu, aici nu e vorba despre un câştig personal, eu candidez pentru a spune lucrurilor pe nume şi pentru a arăta care sunt problemele reale ale României astăzi şi pentru români şi pentru maghiari şi pentru celelalte etnii. Nu contează aici etnia, fiindcă problemele sunt valabile pentru fiecare dintre noi.

Vreau să arăt de ce sunt oamenii furioşi, de ce sunt nemulţumiţi de stat, de ce are Iohannis dreptate când vorbeşte despre statul eşuat şi care sunt soluţiile pentru a rezolva această problemă enormă care înseamnă lipsă de speranţă, lipsă de încredere şi bineînţeles problemele demografice cu care ne confruntăm, de ce se simt striviţi de stat” a declarat Kelemen Hunor, potrivit Agerpres.

Liderul UDMR a susținut apoi că, și în opinia sa, statul român e eșuat deoarece nu are capacitatea de a-i apăra pe oameni şi „există enorm de multe abuzuri din partea instituţiilor şi din partea birocraţiei”.

„Da, a avut dreptate. Cel puţin o singură dată a avut Iohannis dreptate când a spus „da, stat eşuat”, a continuat acesta.

Kelemen Hunor a mai spus că așteaptă votul românilor la parlamentare pentru a analiza eventualitatea participării UDMR la o viitoare guvernare, dar a precizat că „am rămas şi eu perplex de câteva ori în aceste zile”, văzând teoriile pe care le emit alți politicieni despre cine ar trebui să guverneze și să fie noul premier.

Kelemen Hunor, critici pentru Iohannis și coaliția PSD-PNL

El s-a arătat apoi nemulțumit de guvernarea PSD-PNL: „După cum aţi văzut, guvernarea merge ”perfect”, datoria şi deficitul cresc, condiţiile financiare sunt din ce în ce mai proaste, nu prea sunt bani, dar ei spun că merge perfect guvernarea. Ok, dacă asta este perfecţiune, nu ştiu cum arată cu guvernare instabilă şi imperfectă”.

Întrebat ce n-ar face dacă ar ajunge președinte, Kelemen Hunor a răspuns că, în primul rând, nu ar merge cu un avion de lux, aşa cum a procedat Klaus Iohannis: „Eu am învăţat şi de la Băsescu ce nu trebuie să faci, am învăţat şi de la preşedintele Iohannis ce nu trebuie să faci, deci fiecare învăţăm în fiecare zi. (…) Nu aş călători în avion din acest tip cu care a călătorit şi călătoreşte Iohannis, nu aş fi şi nu aş sta retras în Palatul Cotroceni, aş vorbi cu oameni, cu diferite categorii sociale şi aşa mai departe, sunt multe, multe de spus. (…) Sunt multe lucruri care nu trebuie făcute”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:05 - Reacția unui influencer din Serbia, după ce a gustat faimoșii mici de la Obor: „Asta e cu adevărat o experiență românească…”
21:55 - Tinerii pleacă tot mai târziu din casa părinților. Care este motivul
21:46 - Simona Spătaru (USR), despre Nicolae Ciucă: E un candidat care nu pare a fi niciodată implicat. O să asigure același fel de mandat pe care l-a exercitat și Iohannis, destul de șters, lipsit de viziune, de ideile proprii (VIDEO)
21:32 - Cristina Trăilă: Cred că Nicolae Ciucă este președintele de care are nevoie România. Peste 1,6 milioane de semnături strânse pentru susținerea candidaturii sale reprezintă un semnal clar în acest sens (VIDEO)
21:28 - Salina Turda se extinde. Va avea lifturi panoramice, alei suspendate și râuri articiale
21:27 - Ilie Năstase, declarație fără precedent despre Simona Halep: „Ce vrea să demonstreze, că nu înțeleg? E o mare greșeală!”
21:20 - Karmen face noi declarații despre divorț. Cum răspunde artista zvonurilor despre relația cu BDLP
21:10 - Robert Sighiartău, despre alegerile prezidențiale: “Finala va fi între Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă. Noi suntem cei care putem bate PSD-ul și da, ne dorim o guvernare de dreapta” (VIDEO)
21:01 - Sighiartău (PNL): „Ciolacu guvernează doar de imagine. În afară de a da pomeni electorale sau de a da impresia că dă pomeni electorale, n-a făcut nimic” (VIDEO)
20:58 - Alertă în Gara Centrală din Hamburg. Doi pasageri dintr-un tren sunt suspectați de o infecție cu virusul mortal Marburg