Prințul Harry, extrem de îngrijorat pentru Meghan Markle. Ce măsuri disperate de siguranță a cerut

Prințul Harry, extrem de îngrijorat pentru Meghan Markle. Ce măsuri disperate de siguranță a cerut
Foto: Hepta/Bestimage / WALTER / BESTIMAGE.

Prințul Harry se teme pentru siguranța soției sale. Astfel că a cerut ca atunci când merg împreună în Regatul Unit, să aibă parte de măsuri de securitate adecvate pentru familia sa.

Însă, membrii monarhiei britanice nu sunt de acord cu doleanțele mezinului.

Prințul Harry și Meghan au pierdut o listă lungă de beneficii

Cei doi duci de Sussex au pierdut o serie lungă de beneficii, după ce au renunțat la atribuțiile regale, în 2020, atunci când Harry a fost înlăturat din linia de succesiune la tron. Printre beneficiile pierdute se numără și dreptul la o securitate sporită.

În acest context, Prințul Harry și Meghan Markle au decis să se mute în Statele Unite.

Prințul a contestat la Înalta Curte decizia de a i se retrage protecția, atât lui, cât și familiei sale.

Cu toate că Harry și-ar dori să revină acasă și să-și reia îndatoririle în conformitate cu poziția sa în Familia Regală, situația nu este atât de simplă precum pare.

Meghan Markle este cea mai detestată persoană din Regatul Unit, reiese dintr-un sondaj de opinie efectuat în prima jumătate a acestui an. Aproximativ 65% dintre britanici consideră că soția lui Harry are o influență negativă asupra sa.

Ministerul de Interne britanic asigură protecția Regelui Charles al III-lea și familiei sale datorită finanțării realizate de contribuabili, potrivit Cancan.

Frica Prințului Harry legată de siguranța familiei sale este oarecum de înțeles.

Ce precizări a făcut fostul ofițer de securitate al Prințesei Diana

În Statele Unite, Harry are parte de securitate armată, pe când, în Regatul Britanic, legea împiedică firmele private din domeniu să dețină arme, astfel că numai poliția i-ar putea oferi siguranța necesară.

Adevărul este că, în acest moment, Harry dacă își va aduce soția și copii în Regat, nu i se va oferi protecție adecvată, conform statutului său. Faptul că a renunțat la atribuțiile sale regale în urmă cu patru ani și acum vrea să le reia, implică multă birocrație. În primul rând, trebuie să primească aprobarea regelui și a reginei, care transmit mai departe hotărârea către Guvernul britanic. Apoi, în urma deciziei luate de oficiali, aceasta va fi transmisă mai departe către Poliția Metropolitană, care va pune la dispoziție prințului o echipă operativă, special antrenată pentru pază și protecție”, a precizat fostul ofițer de securitate al Prințesei Diana, Ken Wharfe.

Prințul Harry este îngrijorat în legătură cu siguranța lui Meghan Markle, după ce poliția a investigat mai multe amenințări la adresa soției sale, în perioada în care locuiau în Marea Britanie.

Surse apropiate cuplului au precizat că unele dintre aceste amenințări ar fi putut pune în pericol viața lui Meghan, astfel că Prințul Harry a decis să ia măsuri speciale de siguranță pentru a o proteja.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:05 - Reacția unui influencer din Serbia, după ce a gustat faimoșii mici de la Obor: „Asta e cu adevărat o experiență românească…”
21:55 - Tinerii pleacă tot mai târziu din casa părinților. Care este motivul
21:46 - Simona Spătaru (USR), despre Nicolae Ciucă: E un candidat care nu pare a fi niciodată implicat. O să asigure același fel de mandat pe care l-a exercitat și Iohannis, destul de șters, lipsit de viziune, de ideile proprii (VIDEO)
21:32 - Cristina Trăilă: Cred că Nicolae Ciucă este președintele de care are nevoie România. Peste 1,6 milioane de semnături strânse pentru susținerea candidaturii sale reprezintă un semnal clar în acest sens (VIDEO)
21:28 - Salina Turda se extinde. Va avea lifturi panoramice, alei suspendate și râuri articiale
21:27 - Ilie Năstase, declarație fără precedent despre Simona Halep: „Ce vrea să demonstreze, că nu înțeleg? E o mare greșeală!”
21:20 - Karmen face noi declarații despre divorț. Cum răspunde artista zvonurilor despre relația cu BDLP
21:10 - Robert Sighiartău, despre alegerile prezidențiale: “Finala va fi între Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă. Noi suntem cei care putem bate PSD-ul și da, ne dorim o guvernare de dreapta” (VIDEO)
21:01 - Sighiartău (PNL): „Ciolacu guvernează doar de imagine. În afară de a da pomeni electorale sau de a da impresia că dă pomeni electorale, n-a făcut nimic” (VIDEO)
20:58 - Alertă în Gara Centrală din Hamburg. Doi pasageri dintr-un tren sunt suspectați de o infecție cu virusul mortal Marburg