Gheorghe Ialomițianu, despre modificările la noua Lege a pensiilor: „Ar fi un lucru foarte bun” (VIDEO)

Gheorghe Ialomițianu, despre modificările la noua Lege a pensiilor: Ar fi un lucru foarte bun (VIDEO)
Foto: Gheorghe Ialomiţianu / Facebook

Gheorghe Ialomițianu (PMP), fost ministru de Finanțe, a vorbit în cadrul emisiunii Politica Zilei, moderată de Ioana Constantin, pe B1 TV, despre problemele generate de noua Lege a pensiilor.

Amintim că Senatul a adoptat propunerea USR privind condiţiile de pensionare pentru cei care au lucrat în condiţii de muncă grele. Legea vine să completeze Legea Pensiilor și să ofere sprijin celor care au lucrat în condiții grele de muncă. Legea a trecut de Senat, dar forul decizional este Camera Deputaților.

„Ar fi un lucru foarte bun”

Ialomițianu a fost întrebat ce o să se întâmple, în continuare, dat fiind faptul că oamenii și-au primit deja deciziile de recalculare și ce e de făcut, dacă Legea nouă cu modificări va schimba lucrurile.

“În primul rând, trebuie să-și urmeze cursul și să fie discutată și în Camera Deputaților. Dacă Ministerul Muncii s-a opus, s-ar putea să se opună și în Camera Deputaților și acolo să se blocheze.

Eu știu din experiența parlamentară că la prima Cameră trece repede legea și pe urmă, la a doua Cameră majoritatea o blochează și s-ar putea PSD și PNL să o blocheze.

S-ar putea în perioada aceasta să nu se întâmple, având în vedere că este an electoral. Dacă se finalizează, trebuie recalculate pensiile. Cele care au fost tăiate în sume foarte mari, trebuie recalculate și vor rezulta din recalcul sume mai mari. S-ar putea să fie la nivelul sumelor în plată și atunci mulți pensionari din grupele de muncă să primească indexarea de la 1 ianuarie 2025. Ar fi un lucru foarte bun”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:27 - Ilie Năstase, declarație fără precedent despre Simona Halep: „Ce vrea să demonstreze, că nu înțeleg? E o mare greșeală!”
21:20 - Karmen face noi declarații despre divorț. Cum răspunde artista zvonurilor despre relația cu BDLP
21:10 - Robert Sighiartău, despre alegerile prezidențiale: “Finala va fi între Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă. Noi suntem cei care putem bate PSD-ul și da, ne dorim o guvernare de dreapta” (VIDEO)
21:01 - Sighiartău (PNL): „Ciolacu guvernează doar de imagine. În afară de a da pomeni electorale sau de a da impresia că dă pomeni electorale, n-a făcut nimic” (VIDEO)
20:58 - Alertă în Gara Centrală din Hamburg. Doi pasageri dintr-un tren sunt suspectați de o infecție cu virusul mortal Marburg
20:54 - Robert Sighiartău: PSD vrea toată puterea. Cel mai grav pentru această țară este ca Partidul Social Democrat să câștige Președinția României (VIDEO)
20:33 - „Am încălcat câteva jurăminte”. Femeia care s-a căsătorit cu ea însăși celebrează un an de căsnicie. Ce mesaj a vrut să transmită lumii prin gestul său
20:30 - Restricții la produse românește în China. Ce decizie a luat Beijingul
20:29 - Sighiartău: Ciucă a primit de la americani o distincție pe care doar Regele Mihai a mai primit-o / Ciucă a fost șef de promoție la Academia Militară, spre deosebire de alți candidați despre care nici nu știm dacă au luat BAC-ul (VIDEO)
20:16 - Cât a ajuns să coste un kilogram de carne de porc, în România. Prețurile, din ce în ce mai mari. Ce avertizează specialiștii