În ciuda protestelor locuitorilor, Spania a fost vizitată de aproape 3 milioane de oameni – un număr record de turiști, în această vară

În ciuda protestelor locuitorilor, Spania a fost vizitată de aproape 3 milioane de oameni - un număr record de turiști, în această vară
Madrid, Spania. Image by falco from Pixabay

Spania a primit un record de 21,8 milioane de vizitatori internaționali pe țărmurile sale în această vară, au arătat miercuri datele oficiale, un aflux de turism care a declanșat unele proteste în țară, arată France24.

Spania este a doua cea mai populară destinație turistică din lume, după Franța

Această cifră a fost o creștere cu 7,3% față de vara anului 2023, a declarat Institutul Național de Statistică (INE).
Spania, care este a doua cea mai populară destinație turistică din lume, a avut parte de 10,9 milioane de vizitatori în iulie și tot atât de mulți în august, a spus INE.

Potopul de turiști nu i-a mulțumit însă pe toți spaniolii, protestatarii și-au făcut cunoscute sentimentele în ultimele luni, în special în Barcelona, ​​Malaga în Andaluzia, Insulele Baleare și Canare.

Protestatarii s-au plâns de o presiune constantă asupra infrastructurii, poluare și poluare fonică.
Ei au fost, de asemenea, supărați de creșterea prețurilor de închiriere din cauza multor proprietăți care au fost închiriate pe termen scurt turiștilor la prețuri profitabile.

Mai multe regiuni au reacționat, Barcelona afirmând că va pune capăt închirierii apartamentelor către turiști până în 2029. Guvernul socialist al prim-ministrului Pedro Sanchez lucrează la crearea unui registru al cazărilor turistice și sezoniere.

Cea mai comună naționalitate a turiștilor din Spania în timpul verii a fost britanică, cu 4,17 milioane de vizitatori din Marea Britanie. Urmează Franța (3,75 milioane), Germania (2,49 milioane) și Italia (1,35 milioane).

A existat, de asemenea, o creștere cu 13% a turiștilor americani, la 850.000.

Veniturile din turism au ajuns până la 86,7 miliarde de euro

Spania a găzduit un total de 64,8 milioane de turiști în primele opt luni ale anului -un alt record, potrivit INE. Cele mai populare destinații pe care le-au vizitat au fost Catalonia, regiunea care include Barcelona, ​​Insulele Baleare și Canare.

Cu mai mulți vizitatori au venit cu mai mulți bani, iar veniturile din turism au crescut cu 17,6% în perioada de opt luni, până la 86,7 miliarde de euro. Asta înseamnă 187 de euro cheltuiți de un turist, pe zi.

Potrivit Exceltur, o organizație creată de șefii marilor grupuri turistice din Spania, sunt așteptați 90 de milioane de turiști pe parcursul anului 2024. Acest lucru ar bate confortabil recordul anterior de 85,1 milioane de oameni anul trecut.

Se preconizează că veniturile din turism vor depăși 200 de miliarde de euro, ceea ce ar crește contribuția sectorului la economia spaniolă la 13,2%, potrivit Exceltur.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
19:08 - Sergiu Bîlcea, despre reamenajarea vilei de protocol de la Neptun: RAPPS trebuie să investească în patrimoniu, dar trebuie să și spună de ce face acest lucru. Vila aceasta a avut mulți oaspeți, printre care fostul președinte Bush (VIDEO)
19:08 - Clujenii sunt sfătuiți, prin panouri, să se mute în Bacău. „Chiria prea mare?”
19:05 - Miniteren de golf pentru Iohannis | Dancă (FD): Încă un exemplu de sfidare a președintelui, care-și încheie al doilea mandat în bătaie de joc față de toți românii (VIDEO)
18:51 - Angelina Jolie, într-o relație cu un bărbat mult mai tânăr. Este un celebru cântăreț. Unde au fost surprinși cei doi
18:48 - Programul prin care mii de tineri pot călători gratuit în Europa. Ce trebuie să facă aceștia pentru un permis de călătorie
18:37 - Dolj: Bătrân de 79 de ani, reținut după ce a bătut doi bărbați, a amenințat o femeie, a furat o căruță cu lemne și a provocat un incendiu
18:32 - Irina Loghin, revoltată de ce i s-a întâmplat. Același lucru l-a pățit și Maria Ciobanu: „Am vorbit cu un avocat”
18:26 - Modificări pentru comenzile de pe Shein și Temu. Comisia Europeană vrea să introducă taxe vamale pentru unele colete
18:09 - Kelemen Hunor și-a depus candidatura la prezidențiale: „A avut și Iohannis dreptate o dată” / Critici la adresa PSD-PNL: „Ei spun că merge perfect guvernarea. Dacă asta e perfecţiune, nu ştiu cum arată o guvernare instabilă”
17:58 - O persoană a murit într-un accident violent pe A1. Victima era din Bulgaria