Român în lacrimi, când a primit condamnarea de 13 ani după gratii, în Austria / Fapta sa i-a șocat pe procurori

Român în lacrimi, când a primit condamnarea de 13 ani după gratii, în Austria / Fapta sa i-a șocat pe procurori
Sursa foto: Pixabay

Ca răzbunare pentru că iubita lui îl părăsise pentru altcineva, un român de 57 de ani a provocat un incendiu la apartamentul ei. Cuplul a scăpat, dar a trăit momente de groază. Muncitorul necalificat a fost condamnat la doisprezece ani de închisoare. Curtea regională superioară din Graz a decis marți că pedeapsa este prea mică, potrivit krone.at.

„Odată cu pregătirea și creșterea lui, nu i-a fost posibil să recunoască efectele acțiunilor sale până la crimă, clientul său a dus un stil de viață normal.” „La vârsta lui, pedeapsa este echivalentă cu închisoarea pe viață. Nu este clar dacă va supraviețui deloc, având în vedere boala cauzată de dependența de alcool”, a susținut în fața magistraților avocatul românului.

În luna august a anului precedent, se spune că bărbatul de atunci, în vârstă de 56 de ani, a umplut un recipient cu benzină la o benzinărie din Villach (Carintia) și a luat în stare de ebrietate un taxi până la apartamentul fostei sale iubite și al noului ei iubit. . A vărsat benzina premium în casa scării și i-a dat foc. Faptul că cuplul a supraviețuit a fost aparent doar datorită intervenției unui vecin.

„A fost o procedură extrem de planificată, o tentativă de ucidere a două persoane, un act săvârșit pentru răzbunare și un mod insidios de a o săvârși”, explică procurorul superior dorința de majorare a pedepsei. Însuși inculpatul a declarat că îi pare foarte rău. „Nu am fost niciodată în arest. Verdictul este ca pedeapsa cu moartea.”

Românul a fost acuzat de tentativă de omor. Acum trebuie să execute 12 ani de închisoare.

După o scurtă discuție, magistrații au decis că pedeapsa închisorii trebuie majorată de la doisprezece la 13 ani. „Nu vedem o abordare planificată, ci una extrem de insidioasă noaptea”, a explicat președintele judecător. „Suntem de părere că verdictul primei instanțe este prea aproape de limita inferioară.” Românul a recunoscut cu lacrimi în ochi decizia, verdictul fiind obligatoriu din punct de vedere juridic.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`