Alexandru Muraru: „Prima noastră opțiune după alegeri este de a face o coaliție de dreapta în jurul PNL” (VIDEO)

Alexandru Muraru: Prima noastră opțiune după alegeri este de a face o coaliție de dreapta în jurul PNL (VIDEO)
Sursa foto: Facebook @ Alexandru Muraru

Președintele PNL Iași, Alexandru Muraru, a precizat într-o intervenție pentru B1 TV că prima opțiune a lui Nicolae Ciucă dacă va ajunge președinte al României este de a face o coaliție de dreapta în jurul PNL. Acesta a precizat că sunt tot mai mici șansele ca PNL să mai guverneze cu PSD după alegerile din decembrie:

„Președintele Ciucă a spus foarte clar că există cinci variante în interiorul PNL. Acum sigur că alegerile prezidențiale sunt condiționate de crearea unei majorități și de alegerile parlamentare de la 1 decembrie. Această majoritate va degaja o soluție de prim-ministru. Prima opțiune a PNL este de a face o coaliție de dreapta cu partide, formațiuni de dreapta. Vom vedea în seara zilei de 1 decembrie sau dimineața zilei de 2 decembrie cum arată configurația Parlamentului, distribuța mandatelor. Aceasta este prima noastră opțiune de a face o coaliție de dreapta în jurul PNL. Ne dorim foarte mult acest lucru. Știu că partenerii de la PSD spun că vor să facă o coaliție guvernamentală cu PNL, dar având în vedere comportamentul lor din ultimele luni vă spun că mi se pare din ce în ce mai puțin probabil ca acest lucru să fie pus în practică”.

Alexandru Muraru exclude scenariul potrivit căruia Nicolae Ciucă îl va nominaliza pe Ciolacu pentru a forma un guvern după alegeri, dacă ajunge președintele României:

„Eu cred că nu e posibil acest lucru pentru că, de fapt strategia PSD de a se îmbrățișa cu forța, aproape până la sugrumare, înseamnă de fapt un mesaj de demobilizare a activului PNL și a simpatizanților de dreapta pentru a arăta de fapt că oricare ar fi rezultatul alegerilor tot o coaliție PNL-PSD va fi după decembrie 2024. Or lucrurile nu stau așa”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`