Procedura de restructurare, declanșată de TAROM. Compania vinde 4 aeronave Airbus și desființează agenții de bilete din 12 orașe

Procedura de restructurare, declanșată de TAROM. Compania vinde 4 aeronave Airbus și desființează agenții de bilete din 12 orașe
Avion TAROM. Sursa foto: Sorin Grindeanu / Facebook

TAROM va vinde patru aeronave Airbus A318-111 și va desființa agenții de bilete din 12 orașe, respectiv din Oradea, Iași, Constanța, București, Brașov, Botoșani, Baia Mare, Timișoara, Târgu Mureș, Suceava, Sibiu și Satu Mare, transmite Profit.ro.

Compania română de transporturi aeriene deținută de stat se confruntă de mulți ani cu dificultăți financiare.

Cine va achiziționa aeronavele

Aeronavele Airbus, achiziționate de compania TAROM în perioada 2006 – 2007, vor fi cumpărate acum de 3Top Aviation Services Limited, o companie din Marea Britanie specializată în achiziționarea de avioane aflate în a doua parte a duratei de funcționare.

Recent, TAROM a achiziționat o aeronavă A320-214, MSN 1920, operată anterior de IndiGo, cea mai mare companie aeriană din India, conform sursei citate.

TAROM deține o flotă de 18 aeronave

Amintim că, TAROM a fost înființată în anul 1954 și își desfășoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor, fiind membră a Alianței SkyTeam din 25 iunie 2010.

Compania deține o flotă de 18 aeronave și are în portofoliul său un număr de 70 de destinații operate cu aeronave proprii sau deservite de partenerii săi code share.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`