Mesaj Ro-Alert pentru locuitorii din Tulcea, după ce dronele rusești au fost reperate la granița României. Trei persoane au sunat la 112

Mesaj Ro-Alert pentru locuitorii din Tulcea, după ce dronele rusești au fost reperate la granița României. Trei persoane au sunat la 112
Avion de vânătoare Rafale. Sursa foto: Hepta.ro / Zuma Press / Donal Husni

Un nou atac rusesc a avut loc noaptea trecută în apropiere de granița României cu Ucraina. Locuitorii din Tulcea au primit mesaj Ro-Alert să se adăpostească într-un loc sigur, deoarece exista posibilitatea ca mai multe obiecte militare din spațiul aerian să cadă pe teritoriul României.

Un nou mesaj Ro-Alert a fost emis în noaptea de marți spre miercuri

Cetățenii din Tulcea au primit azi noapte un nou mesaj Ro-Alert, după ce armata rusă a lansat un atac cu drone asurpa infrastructurii ucrainene de la Dunăre. Autoritățile române i-au avertizat pe tulceni asupra riscului ca resturi de obiecte militare folosite în atacurile aeriene să cadă pe teritoriul României, conform gândul.ro. 

„În această noapte a fost transmis un mesaj RO-Alert pentru zona de nord a județului Tulcea după ce structurile de apărare și securitate națională au interceptat un posibil atacat al Federației Ruse asupra unor obiective de pe teritoriul Ucrainei. Mesajul transmite informații de avertizare și de informare a populației cu privire la posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian și măsuri de adăpostire în cazul în care situația o impune”, potrivit ISU Tulcea.

Trei persoane au sunat la 112

Pe timpul nopții, trei tulceni au sunat la numărul de urgență pentru a cere informații suplimentare. ISU Tulcea le recomandă cetățenilor care se simt în pericol sau observă ceva neobișnuit să contacteze serviciul de urgență.

„Menționăm că orice cetățean care se simte în pericol ori observă ceva neobișnuit, poate apela numărul unic de urgență 112 pentru a cere sprijin ori ajutor”, se arată în finalul comunicatului.

Mesajul de azi noapte este al doilea pe care tulcenii l-au primit recent, după ce vineri a fost emisă o alertă similară, cu scopul de a proteja cetățenii de eventualele pericole.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`