Nutriționiștii atrag atenția asupra consumului de fructe. Ce să eviți dacă ești la dietă

Nutriționiștii atrag atenția asupra consumului de fructe. Ce să eviți dacă ești la dietă
Foto; pixabay.

Odată cu venirea toamnei, multe dintre fructele preferate de români s-au copt. Recomandate pentru aportul bogat de vitamine şi minerale, unele fructe de sezon au un număr mare de calorii și e recomandată evitarea lor în curele de slăbire.

Ce fructe nu ne recomandă specialiștii să mâncăm, dacă vrem să slăbim

Printre fructele cu un număr mare de calorii se numără și strugurii, urmați îndeaproape de prune, în ceea ce privește cantitatea de zahăr.  Un kilogram struguri sunt echivalentul a 600 de grame de carne de vită, 300 de grame de pâine, 1 kilogram jumătate de cartofi sau chiar peste 3 kilograme de roşii, potrivit Observator News.

„În funcţie de soi, strugurii au un număr caloric în jur de 100, 150 de calorii per suta de grame şi ca cantitate de zahăr undeva la 15, 16 grame de glucoză, adică fructoză. Prunele în primul rând recomandat să le mâncăm pe cele care nu sunt uscate. Cele uscate au o cantitate mult mai mare de zahăr şi un număr caloric aproape triplu. Iar prunele prospete au un număr caloric de 60 de calorii pe 100 de grame şi o concentraţie de zahăr undeva în jur de 10 grame. Cantitatea de fructoză pentru un adult este undeva între 15 şi 30 de grame pe zi”, a declarat Oana Ciuhureanu, medic nutriţionist, pentru Observator News.

De asemenea, specialiștii ne sfătuiesc să fim atenți și la cantitatea consumată de nuci. Bogate în numărul de calorii, este recomandat consumul a doar 30 de grame pe zi.

Fructele care ajută în lupta împotriva kilogramelor în plus

Există însă și fructe care sunt recomandate pentru consum în timpul curelor de slăbire. Afinele și zmeura se numără printre fructele slab calorice.

„Afinele, zmeura şi căpşunile care sunt fructele cu indice glicemic mic şi mai putem adăuga şi merele care au o cantitate mare de fibre şi să nu uităm de gutuile”, a mai declarat Oana Ciuhureanu, pentru Observator News.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`