Cum să scapi de durerile de cap. Cele trei plante care pot înlocui pastilele

Cum să scapi de durerile de cap. Cele trei plante care pot înlocui pastilele
Foto: Pixabay

Durerile de cap sunt o problemă frecventă, în rândul foarte multor persoane. Durerile de cap pot varia în intensitate, ajungând chiar să ne afecteze activitățile zilnice, și pot avea multiple cauze. Primul instinct ale unei persoane chinuite de o durere de cap este să ia o pastilă, deși, există numeroase remedii naturiste, folosite pentru secole întregi. Plantele pot fi la fel de eficiente în calmarea durerii, iar efectul nociv asupra organismului este nul.

Trei plante puternice pot fi folosite în ameliorarea durerilor de cap, fie că este vorba de dureri provocate de stres, fie că este vorba despre migrene, relatează Click.

Ghimbirul

Ghimbirul, renumit pentru proprietățile sale antiinflamatoare și antioxidante, este considerat un remediu eficient pentru o varietate de afecțiuni, inclusiv durerile de cap. Conform studiile, consumul de ghimbir poate ajuta la reducerea inflamației din organism, ceea ce este esențial în combaterea migrenelor și a durerilor de cap cauzate de tensiunea musculară.

Ghimbirul nu doar că ameliorează durerile, dar ajută și la îmbunătățirea circulației sanguine, ceea ce poate reduce frecvența și intensitatea migrenelor. De asemnea, ghimbirul este un bun calmant pentru stomac, ceea ce va fi un real ajutor persoanelor care suferă de greață asociată migrenelor.

Ghimbirul poate fi consumat sub formă de ceai fierbinte, prin fierberea câtorva felii proaspete de ghimbir, sau chiar mestecând o bucată mică din rădăcină proaspătă.

Lavanda

Lavanda este o plantă recunoscută pentru efectele sale relaxante și calmante asupra sistemului nervos. Stresul și anxietatea, factori declanșatori ai durerilor de cap, sunt adesea reduse de mirosul plăcut lavandei. Însă, lavanda poate fi și consumată, sub formă de ceai, ceea ce ajută la relaxarea corpului și la ameliorarea durerilor de cap.

Un ceai de lavandă înainte de culcare va ajuta persoana care îl consumă să aibă un somn mai odihnitor, lipsa odihnei putând cauza, de asemenea, dureri de cap.

Mușețelul 

Mușețelul, una dintre cele mai cunoscute plante medicinale care cresc în țara noastră, este o altă plantă extrem de eficientă în combaterea durerilor de cap, mai ales cele cauzate de tensiune musculară sau stres. Fiind cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatoare și calmante, mușețelul ajută la relaxarea mușchilor și la reducerea stresului, două dintre cele mai comune cauze ale durerilor de cap.

Consumul regulat al ceaiului de mușețel poate ajuta la ameliorarea durerilor de cap și poate preveni apariția acestora. De asemenea, similar cu lavanda, mușețelul are un ușor efect sedativ, care ajută la îmbunătățirea somnului și la calmarea sistemului nervos.

Dacă durerile de cap au devenit o obișnuință, aceste 3 plante pot fi un bun înlocuitor pentru pastile. Ghimbirul, lavanda și mușețelul nu doar că ajută la calmarea durerii de cap și previne apariția unor astfel de disconforturi, ci și oferă alte beneficii pentru sănătatea organismului. Consumul unor astfel de plante nu prezintă riscul de a avea efecte secundare și ajută la menținerea stării de bine, prin efectele relaxante pe care acestea le au.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`