Dinică (USR), despre numirile controversate de la BNR: Doar 3 minute audieri în Comisie. Tot acest proces dovedește nepăsare față de ce aduce viitorul. În 2025 n-o să fie bine în economie (VIDEO)

Dinică (USR), despre numirile controversate de la BNR: Doar 3 minute audieri în Comisie. Tot acest proces dovedește nepăsare față de ce aduce viitorul. În 2025 n-o să fie bine în economie (VIDEO)
Sursa foto: Silvia Dinică / Facebook

Senatoarea USR Silvia Dinică a criticat modul în care se fac noile numiri la Banca Națională a României (BNR).

Amintim că printre numiri se află Roberta Anastase, fostă Miss România, de profesie sociolog, fost lider PDL, acum intrată în grațiile PSD, și Aura Socol, profesor la ASE, soţia lui Cristian Socol, sfătuitor economic al premierului PSD Marcel Ciolacu. Ambele sunt propuneri pentru Consiliul de Administrație al BNR.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Politica Zilei”, moderată de Ioana Constantin pe B1 TV.

Dinică: Dacă la BNR lucrurile nu se întâmplă profesionist, atunci suferă o țară întreagă

„La 12.30 au fost discuțiile în Comisie (Comisia reunită de buget-finanțe), care au fost foarte scurte, fiecare candidat a avut 3 minute să se prezinte. Și chiar acum a început plenul. Nu e suficient să fie acolo unul-doi oameni care se pricep, pentru că vedem cu toții că atunci când ești în minoritate poți cel mult să faci opinie separată. Vorbesc în general de procesul acesta prin care se iau deciziile în anumite instituții.

Noi nu mai avem nevoie de opinii separate sau n-avem nevoie să știm că sunt acolo una-două persoane care-și fac treaba, avem nevoie de echipe care să-și facă treaba, pentru că dacă la BNR lucrurile nu se întâmplă profesionist, atunci suferă o țară întreagă. Așa cum și la ASF dacă lucrurile nu se întâmplă profesionist, suferă o mulțime de oameni și am văzut ce se întâmplă pe piața RCA”, a declarat senatoarea USR.

Dinică: Cu toții suntem îngrijorați cu privire la viitor

„Deci avem nevoie de oameni care să se priceapă, nu de niște locuri în care niște oameni să-și găsească niște poziții. Tot acest proces dovedește nepăsare față de ce aduce viitorul. Cu toții suntem îngrijorați cu privire la viitor, nu știm cum va arăta 2025, dar majoritatea credem că n-o să fie bine nici în economie și avem nevoie cumva să știm că instituțiile statului lucrează profesionist, iar azi, în Parlament, nu avem motive să credem că se va întâmpla așa”, a mai declarat Silvia Dinică, pentru B1 TV.

Parlamentarii din Comisii au votat un aviz favorabil pentru – Mugur Isărescu, guvernator BNR; Leonardo Badea, prim-viceguvernator; Florin Georgescu, viceguvernator; Cosmin Marinescu, viceguvernator; membrii CA BNR: Roberta Anastase, Balint Csaba, Alexandru Nazare, Cristian Popa, Aura Socol. Urmează votul în plenul Parlamentului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`