Marius Pașcan (PMP): Recalcularea pensiilor, gândită strict în scop electoral, s-a dovedit a fi o bătaie de joc la adresa seniorilor. Echitatea e doar la pensiile speciale (VIDEO)

Marius Pașcan (PMP): Recalcularea pensiilor, gândită strict în scop electoral, s-a dovedit a fi o bătaie de joc la adresa seniorilor. Echitatea e doar la pensiile speciale (VIDEO)
Sursa foto: Marius Pașcan / Facebook

Marius Pașcan, vicepreședinte PMP, a declarat că guvernanții au decis mărirea pensiilor acum că e an electoral și au vrut astfel să câștige niște voturi. Dar totul s-a transformat într-o bătaie de joc la adresa pensionarilor. Singurii care au ieșit bine, din nou, sunt specialii.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Politica Zilei”, moderată de Ioana Constantin pe B1 TV.

Pașcan: Echitatea e doar la pensiile speciale

„Echitatea e doar la pensiile speciale. Acolo nu s-a atins nimeni, nu se va atinge nimeni, e un drept câștigat. Eu mă întreb de ce nu se aplică același principiu la toate pensiile. Adică nu poți să-i pui pe oameni înapoi să-și caute documentele (adeverințele pentru veniturile nepermanente).

Ca o paranteză: am un amic care are o societate mai veche și mi-a zis că pentru un astfel de document, pentru a-l transpune digital și a i-l da omului, a lucrat cineva patru zile, pentru că avea doar un duplicat și ăla copiat de pe vremuri cu indigo, pur și simplu greu descifrabil. Și lucrează și le dă la oameni astfel de documente, mai și plătesc o grămadă de bani.

Ce să le recalculeze? Că doar au primit un drept acei oameni, dreptul lor la pensie pe baza unei legislații la momentul când au intrat la pensie. Acum ce să le tot recalculeze, și să le taie și să-i întoarcă înapoi. E o batjocură de nedescris”, a declarat vicepreședintele PMP.

Pașcan: Așa-zisa recalculare a pensiilor, o mascaradă, o bătaie de joc

„Cred că oamenii s-au dumirit că dacă nu era acest an electoral nu se întâmpla nimic cu pensiile lor. Nici nu le-au indexat corect, iar acum asta e o mascaradă evidentă, cu caracter competitor electoral. Au vrut să-și tragă spuza pe turta lor și să-i voteze pensionarii. Despre asta e vorba în esență, dar și-au tăiat craca de sub picioare, fiindcă vreo 800.000 nu e tocmai puțin (oameni cărora le sunt înghețate pensiile anii următori).

Înțeleg că încă 120.000 sunt nelămuriți cu situația lor. Asta e adevărata față a subiectului, bătaia de joc față de seniorii acestei țări. În continuare nu e lămurită chestiunea. Cu soft sau fără soft, e aceeași situație pe fond – oamenii ăștia sunt nedreptățiți și se vor genera o grămadă de procese în instanță și cu siguranță vor avea câștig de cauză cei cărora li s-au diminuat pensiile absolut nemotivat și nejustificat”, a mai declarat Marius Pașcan, pentru B1 TV.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`