Administrația Prezidențială decorează CCIR cu Ordinul „Meritul Industrial şi Comercial” în grad de Ofiţer

Administrația Prezidențială decorează CCIR cu Ordinul „Meritul Industrial şi Comercial” în grad de Ofiţer

București, 1 Octombrie 2024: Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) a fost decorată de E.S. dl  Klaus Iohannis, Președintele României, cu Ordinul „Meritul Industrial şi Comercial” în grad de Ofiţer, cu ocazia împlinirii a 160 de ani de activitate neîntreruptă a camerelor de comerț din România.

Distincţia a fost acordată Camerei Naționale „în semn de apreciere deosebită pentru contribuţia activă la modernizarea societăţii româneşti din perspectivă economică, socială şi financiară, precum şi pentru eforturile consecvente depuse în vederea promovării şi dezvoltării relaţiilor comerciale şi de investiţii ale României”.

„Această distincție este o recunoaștere a eforturilor constante pe care întreg sistemul cameral din România le-a depus de-a lungul timpului pentru o dezvoltare economică durabilă. Suntem conducătorii unei instituţii şi ai unui brand care se regăseşte, probabil, în toate cele 193 de ţări care figurează la Organizaţia Naţiunilor Unite. Este singurul brand al mediului de afaceri care-şi găseşte corespondentul oriunde în lume. Acest lucru trebuie să se regăsească într-o nouă abordare a decidentului politic față de actvitatea sistemului cameral românesc, sistem care trebuie ajutat și sprijinit mai mult în viitor dacă ne dorim ca cei 160 de ani de activitate neîntreruptă să continue. Vom rămâne același partner de încredere al mediului de afaceri românesc și același partner de dialog pentru mediul politic”, a declarat președintele CCIR, dl Mihai Daraban.

„De-a lungul anilor, CCIR a trecut prin momente de reevaluare, critici și provocări, dar și-a păstrat rolul de liant între mediul public și cel privat, între autorități și întreprinzători, între interesele naționale și evoluțiile economice globale. Astfel, Sistemul Cameral trebuie să demonstreze în continuare că este apt și motivat să depășească diverse obstacole, arătând că parteneriatul public-privat poate să funcționeze și să genereze încredere și în România. CCIR a avut o contribuție importantă în facilitarea unor parteneriate și colaborări internaționale și trebuie, totodată, să continue sprijinul pentru companiile cu capital românesc, pentru ca acestea să traverseze perioadele dificile, capitalizând oportunitățile existente”, a transmis Președintele României, E.S. dl Klaus Iohannis cu ocazia galei „De 160 de ani împreună pentru afacerea ta”, organizată de CCIR, în data de 30 septembrie a.c.

Birou Comunicare Publică

Tel. 0374474373; 0213190085

e-mail: [email protected]

Urmăriți B1TV.ro și pe
`