Autoritățile se tem că peste 20 de copii au murit într-un accident de autobuz din Thailanda

Autoritățile se tem că peste 20 de copii au murit într-un accident de autobuz din Thailanda

Un autobuz care transporta zeci de copii de școală primară a ieșit de pe șosea și a luat foc chiar în afara capitalei thailandeze Bangkok. Autobuzul, care transporta zeci de copii de vârstă școlară primară, se întorcea dintr-o călătorie la nord de Bangkok.

Salvatorii au intrat cu greu în autobuz, din cauza căldurii în urma incendiului

Șaisprezece copii și trei profesori au reușit să iasă, dar 22 de elevi și trei profesori sunt încă neidentificați, potrivit ministrului transporturilor din țară.

Oficialii spun că au găsit zece cadavre în autobuz, potrivit serviciului BBC Thai. Se spune că salvatorii au intrat foarte greu în vehicul din cauza căldurii, potrivit presei locale.

Autobuzul era unul dintre cei trei care transportau copii și profesori care se întorceau dintr-o excursie școlară în provincia nordică Uthai Thani.

Ministrul Transporturilor Suriyahe Juangroongruangkit a declarat că autobuzul era alimentat cu gaz natural comprimat.
„Acesta este un incident foarte tragic”, a spus domnul Suriyahe reporterilor la fața locului.

Tipul de combustibil folosit de autobuz este foarte periculos

„Ministerul trebuie să găsească o măsură… dacă este posibil, ca vehiculelor de pasageri ca acesta să li se interzică utilizarea acestui tip de combustibil pentru că este extrem de riscant”, a adăugat el.

Între timp, premiera Thailandei a ordonat miniștrilor să viziteze fața locului. „Ca mamă, aș dori să-mi exprim cele mai profunde regrete familiilor celor uciși”, a spus Paetongtarn Shinawatra.

„Guvernul va fi responsabil pentru toate costurile medicale și pentru compensarea celor uciși”, a adăugat ea.
Autobuzul mergea pe o autostradă către Bangkok când o anvelopă a explodat, aruncându-l într-un parapet, a spus unul dintre salvatori într-un film difuzat de televiziunea locală.

Imaginile video de la fața locului au arătat că flăcările înghițeau autobuzul în timp ce ardea sub un pasaj superior, nori uriași de fum negru și dens plutind pe cer.

Nu este clar ce vârstă aveau copiii din autobuz, dar școala are elevi între trei și 15 ani.
Thailanda are unul dintre cele mai proaste recorduri de siguranță rutieră din lume, vehiculele nesigure și conducerea proastă contribuind la numărul mare de decese anual.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`